Partenerul de vânătoare al lui Dragnea și șeful Poliției din Teleorman, Valentin Dumitrașcu, a fost transferat în Dâmbovița

în Actualitatea politică/Administratie

Șeful Poliției Județene din Teleorman, Valentin Dumitrașcu nu este cunoscut pentru realizările sale, ci pentru faptul că a fost vreme îndelungată partener de vânătoare al lui Liviu Dragnea. Participarea lui la sesiunile de vânătoare a fost dezvăluită în urmă cu un an, când au apărut registrele Asociației Turris, ce arătau rețeaua de apropiați ai lui Liviu Dragnea. Polițiști, medici, funcționari publici, subordonați și superiori, toți grupați în jurul lui Liviu Dragnea, care era nucleul unei rețele cu ramificații extinse. Asociația Turris, condusă o vreme de șoferul Mădălin Ioniță, fin al lui Liviu Dragnea și, de ce nu spunem asta, proprietar în acte al plajei lui Dragnea de la Turnu Măgurele, pare a fi unul dintre punctele vulnerabile ale multor persoane publice din Teleorman. Deloc întâmplător, alături de Dragnea, la partidele de vânătoare s-au aflat capi ai poliției teleormănene. Valentin Dumitrașcu, Marian Mitrana, Emil Stănimir, purtători de uniformă, grade și funcții își petreceau timpul alături de fondatorul unui grup infracțional organizat, care împânzise un județ întreg.

Schimbarea guvernării a adus, iată, și o schimbare a punctelor nevralgice ale unui județ, condus în punctele-cheie de apropiați ai lui Dragnea. Astfel, ministrul de Interne, Marcel Vela, a analizat serios situația din teritoriu și a decis mutarea lui Valentin Dumitrașcu, până acum șef al IPJ Teleorman, la Dâmbovița. Decizia vine, potrivit surselor noastre, pe fondul rezolvării deficitare a unor cazuri care au afectat încrederea opiniei publice din județ în autoritatea poliției. Vorbim despre jafurile la drumul mare care au avut loc în Alexandria care nici în ziua de astăzi nu fost rezolvate, astfel că autorul umblă liber, fiind o amenințare la adresa comunității, dar și despre reacțiile stranii uneori ale instituției atunci când a fost nevoie de prezentarea unor explicații publice referitoare la activitatea poliției din județ.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*