Parlamentarii teleormăneni nu ne-au onorat cu prezența de Ziua Revoluției Române

în Actualitatea politică

12433022_1066194696744996_900946355_oCarmen Dumitrescu

Anul acesta, Ziua Victoriei Revoluției Române a fost celebrată cu bun simț la Alexandria. Niciunul dintre oficiali nu s-a mai îmbrăcat în culori stridente, reprezentanții partidelor au ținut să depună câte o coroană de flori în memoria celor cărora le datorăm libertatea noastră de astăzi, atâta cât este ea, iar bătrânii Alexandriei, cei care înțeleg mai bine istoria și erorii, s-au prezentat la eveniment cu lacrimi în ochi. Cumva, întreaga atmosferă a fost încărcată de o emoție stranie, pe care n-am întâlnit-o prea des în cadrul unor astfel de manifestări. Și dacă prefectul Carmen Daniela Dan, primarul Victor Drăgușin, președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, subprefectul Alexandru Ceciu, copreședintele PNL, Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Alexandria, Florin Titirișcă, președintele PRU, Gabriel Florea, copreședintele ALDE, Paul Chicu, consilierii locali și o parte a celor județeni  și-au adus, pe rând, contribuția la comemorarea celor fără de care n-am mai fi fost așa cum suntem, parlamentarii județului au jucat, de data aceasta, rolul oilor negre.

În mod inedit, la evenimentul de comemorare a martirilor Revoluției Române n-a fost prezent NICIUN parlamentar. De obicei, la acest fel de manifestări, parlamentarii noștri făceau măcar efortul de a-și trimite un reprezentant în fața alexăndrenilor, care asistă de multe ori la depunerea de coroane pentru a-și mai vedea la față aleșii din Parlament. De data aceasta, dezamăgirea a fost cruntă, pentru că parlamentarii noștri au demonstrat că nu dau prea mulți bani pe libertatea câștigată cu sânge la Revoluție. Așa că au lipsit. Din surse aflăm că aleșii noștri au fost ocupați la București, pentru că ar fi avut o întâlnire de sfârșit de an la Parlament. Ne vine greu să credem că nu se putea găsi o altă zi în care să ciocnească parlamentarii tradiționalul pahar de șampanie, așa că înțelegem încă o dată, dacă mai era nevoie, că am trimis în cel mai important for decizional oameni fără prea multe valori. Și tocmai de aceea, merităm tot ce primim de la ei. Mai ales absența…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Cine-ar mai fi votat pt pensiile neconstituţionale/nesimţite/imorale/ilogice/… ale „specialilor” locali?!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*