Parlamentar PSD, altă lucrare „de milioane” din bani publici

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Paul Stancu, devenit deputat PSD la alegerile parlamentare din decembrie 2020, se plictisește în Parlamentul României astfel încât prietenul său – Victor Drăgușin, primar la Alexandria, îi mai dă câte-o lucrare pe bani publici. Vorbim despre un contract între SC Apa-Serv SA – operatorul local de distribuție a apei și SC POLL ALEX CONS TRANS – S.R.L., firmă din care Paul Stancu a ieșit doar în acte, chiar în luna în care a devenit parlamentar. Cel puțin asta arată DECIZIA NR. 4 din 21.12.2020: „Subsemnatul MIHALCEA RADU, în calitate de asociat unic, deținând 100% capitalul social, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 31/1990, R, cu modificarile si completarile ulterioare, am decis următoarele: Art. 1. Se retrage din funcția de administrator al Societății POLL ALEX CONS TRANS – S.R.L., din motive neimputabile, domnul STANCU PAUL”.

Contractul cu Apa-Serv a fost semnat în data de 11 ianuarie 2021. Două luni mai târziu, în martie, Consiliul local Alexandria a aprobat hotărârea prin care se cere acordul proprietarului în vederea organizării de șantier la obiectivul de investiții “CL 10-Extinderea și reabilitarea reţelelor de distribuţie și a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare ape uzate în aglomerările Alexandria, Zimnicea si Videle“, de către SC POLL ALEX CONS TRANS SRL pe terenul în suprafață de 462 mp, aparținând domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria pe perioada execuției lucrărilor.

Valoarea contractului însumează 19.300.073,98 lei (fără TVA), iar perioada de execuție este de 12 luni. De acești bani, firma controlată de Paul Stancu va trebui să construiască și să finalizeze recepționarea și darea în exploatare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Alexandria și Videle.

Pentru executarea lucrărilor aferente obiectivului de investiţii “CL 10-Extinderea si reabilitarea reţelelor de distribuţie si a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare ape uzate în aglomerările Alexandria, Zimnicea si Videle“ a fost necesar acordul Municipiului Alexandria pentru utilizarea terenului în suprafaţă de 462 mp, situat la adresa: strada Şoseaua Turnu Măgurele nr. 4, municipiul Alexandria, de către SC POLL ALEX CONS TRANS SRL, pentru organizarea de șantier. Terenul aparţine domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria, potrivit raportului de specialitate atașat hotărârii de Consiliu local.

Proiectul include extinderea rețelei de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare în Alexandria și Videle sau remedierea lucrărilor neconforme executate anterior. Și având în vedere execuțiile anterioare ale firmelor lui Paul Stancu în Teleorman, cum ar fi reabilitarea cartierului I-uri din Alexandria, care produce nervi de fiecare dată conducătorilor auto care trec prin zonă și nu au spațiu necesar, ne așteptăm ca rețelele de apă să rămână în același stadiu de degradare, iar banii duși în apele roșii în care se scaldă Paul Stancu.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*