Părintele Florin Danu strânge alimente pentru a le oferi enoriașilor de la Parohia Lada o masă caldă zilnic

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

ladaDe preotul Florin Danu a auzit deja toată țara, mai cu seamă utilizatorii de Facebook. Parohia de la Lada, din comuna Tătărăștii de Jos, pe care acesta o slujește, a devenit un exemplu pozitiv și demn de urmat, iar părintele un om iubit care depune toate eforturile pentru întărirea duhovnicirii credincioşilor, cărora le propovăduiește învăţăturile Domnului, îndrumându-i către iubire frăţească şi bună înţelegere.

După ce a strâns alături copiii satului, pentru care este părinte, dar și învăţător, preotul Florin Danu a construit un centru social care vine în sprijinul celor care se gospodăresc greu. Dacă la început le-a promis enoriașilor că vor avea o masă caldă pe săptămână (duminica, după slujbă), după ce a văzut că nevoile sunt mult mai mari, acesta a decis să se mobilizeze pentru a le pune ceva pe masă zi de zi. În acest sens, părintele a făcut un apel pe Facebook, acolo unde a întâlnit foarte mulți credincioși dornici să ajute, prin care și-a anunțat intențiile: ”Începând de mâine, 11 ianuarie, vom pregăti, în fiecare zi, o masă caldă pentru copiii și bătrânii din Parohia noastră, vom pregăti cel puțin 50 de porții. Puteți fi alături de noi cu alimente, carne, sucuri, produse de curățenie. Vom avea centre de colectare în București. Pentru alte detalii, 0765320643!”

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

5 Comments

  1. Tot respectul pentru acest parinte .Dar daca are nevoie de bani sa urmeza si el exemplul ierahului locului care a facut asa:A chemat toti preotii din judet,i-a fotografiat si alcatuieste un album care costa 1 mil bucata iar fiecare preot este obligat sa cumpere cate 10. Asa ca parintele sa mai taie din portia enoriasilor si sa se concetreze asupra albumelor pe care le are de platit.

  2. Asa procedeaza de ani buni, domnul profesor doctor Constantin BERCHET, candidat cu prima sansa la primaria municipiului Rosiori de Vede!!!!Alimente, medicamente si haine pentru nevoiasi!Un exemplu de omenie si moralitate!Modest, potent intelectual si financiar, dumnealui este speranta noastra pentru un loc de munca si o viata civilizata!Sa traiti domnule profesor doctor BERCHET!

    • Cam des apare comentariul asta-reclama pt acest candidat. Nu contest calitatile dumnealui dar parca e prea agresiva reclama. Maine daca apare un articol despre iubitorii de frumos, iar o sa postati spunand ca si dumnealui iubeste frumosul, etc. Tot nu scapam de chestiile astea?

    • Pai, de ce spune ca este candidat cu prima sansa la Primaria Rosiori? Poate asta doreste sustinatorul lui.
      In fine, pana la urma frumos gestul parintelui si sa nu uitam ca face asta cu girul unei institutii, biserica. Celalalt este laudat ca pers particulara si probabil cu unele intentii(nici nu era cazul sa fie pomenit aici, se poate dedica un articol special).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*