liberinteleorman.ro

Parcul industrial al lui Drăgușin a apus! Cine răspunde pentru sumele colosale cheltuite până acum?!

Advertisement

De 17 ani vorbește primarul de la Alexandria – Victor Drăgușin despre parcul industrial reprezentat doar de o plăcuță în câmp și de desenele sale care nu s-au concretizat în realitate, în timp ce firma a avut angajați și a încasat foarte mulți bani publici în toți acești ani. Cu toate acestea, primarul a ales să vândă terenul în suprafață de 18 hectare.

317.762,86 lei, adică 64.567,04 EURO a cheltuit municipalitatea cu un obiectiv închipuit pe care l-a vândut acum celor de la Dedeman. Banii s-au dus la o societate nou înființată, din Vitănești. Pentru o parte din bani, firma a raportat: Crearea unei pagini Facebook – momentan inactivă. Va deveni activă când identitatea vizuală va fi disponibilă. Crearea unui profil LinkedIn – momentan inactivă. Va deveni activă când identitatea vizuală va fi disponibila.Depunere cereri de membru către mai multe entități.

Într-o adresă atașată unui proiect de hotărâre, reprezentanții parcului industrial spuneau că banii vor fi folosiți în… cităm: „preocuparea permanenta pentru eficientizarea activităţii subscrisei, posibilitatea stimulării investiţiilor directe, autohtone şi străine, dezvoltarea regională şi nu în ultimul rând, stimularea constituirii de noi locuri de muncă în vederea valorificării potenţialului uman local sau regional. Totodată, sumele de bani solicitate pentru majorarea capitalului social ne sunt necesare pentru achizitia Serviciilor de PR, Publicitate si Organizare Evenimente de Promovare pentru promovarea Parcului Industrial, catre Ambasade, Misiuni Economice, Camere de Comert straine, reprezentative pentru profilul Parcului Industrial.Prin activitati precum: inscrierea in Camerele de Comert Internationale, organizarea de conferinte, intalniri lucrative, vizite in teren cu potentiali investitori romani si straini, precum si organizarea de intalniri cu ambasadori sau reprezentanti ai misiunilor straine, urmarim ca beneficiile aduse in urma acestei achizitii sa aiba drept scop consolidarea businessului, comunicarea mesajelor intr-o maniera prietenoasa si concreta, credibilitate, avand ca rezultat atragerea investitiilor in Parcul industrial”.

Parc Industrial Alexandria avea și site. Unul fără prea multe informații clare, dar cu posibilitatea de a citi în limba engleză. Aici regăseam câteva date generale despre obiectivele din viitor precum: Organizarea rețelei stradale, zonificarea funcțională a terenurilor, organizarea urbanistica arhitecturala, indici si indicatori urbanistici, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulatia terenurilor, mentionarea obiectivelor de utilitate publica, masuri de protectie a mediului, masuri impotriva inundatiilor, alunecarilor de teren.

Chiar dacă, în mod concret, această societate s-a preocupat doar de plata salariilor și a unor proceduri costisitoare, ea nu mai are acum obiect de activitate și așteptăm ca organele abilitate să cerceteze și să recupereze banii cheltuiți degeaba.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Depistați fără permis de conducere, sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive

Următorul articol

Mecanicul care a provocat accidentul feroviar de la Roșiori, REȚINUT

Cele mai recente articole de Actualitate