liberinteleorman.ro

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria – Drept la replică

8 august 2019

Având în vedere articolul de presă apărut în publicaţia Liber în Teleorman, intitulat ,,Moarea unei femei din Teleorman, soluţionată cu NUP” din data de 05.08.2019, în care se precizează modalitatea producerii unui accident rutier ce ar fi avut loc pe raza comunei Plosca, jud. Teleorman, acum 2 ani, vă aducem la cunoştinţă următoarele aspecte :

         – Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria a înregistrat la data de 21.11.2016, dosarul penal cu numărul 2804/P/2016, privind un accident rutier ce a avut loc la data  de 19.11.2016, în jurul orei 17:50, pe DE 70, pe raza comunei Plosca, jud. Teleorman, în accidentul de circulaţie fiind implicat un autoturism marca Dacia Logan şi un pieton de sex feminin. In urma impactului, pietonul de sex feminin a suferit vătămări corporale, fiind transportată la un spital de pe raza mun. Bucureşti, unde a decedat.

         Urmare a decesului, INML Bucureşti a efectuat raportul de necropsie, acesta aflându-se la dosarul cauzei.

         De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că în acest moment procesual dosarul penal se află la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti (INEC), pentru efectuarea expertizei tehnice.

         Urmare a aspectelor reţinute în articolul de presă, vă aducem la cunoştinţă că, dosarul nu a fost soluţionat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria până la acest moment procesual, prin urmare în cauză nu s-a stabilit modalitatea de producere a accidentului rutier sau vinovăţia persoanelor implicate.

         De asemenea, neînceperea urmăririi penale (NUP) invocată în articolul de presă, nu este o măsură ce poate fi luată de către organele judiciare în cauza prezentă, având în vedere că accidentul de circulaţie a avut loc după intrarea în vigoare a Noului Cod de procedură penală (Neînceperea urmăririi penale era o măsură ce putea fi luată în cauzele penale anterior datei de 01.02.2014).

         În privinţa aspectului legat de faptul că, numita Burlacu Carmen nu a beneficiat de dreptul de a consulta dosarul penal, precizăm că prin ordonanţele din data de 14.02.2017, 17.02.2017, şi alte ordonanţe ulterioare, s-a admis cererea numitei Burlacu Carmen de studiere şi fotocopiere a dosarului penal prin mijlocirea grefei parchetului.

         De altfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, care au avut cauza penală în lucru, nu au interacţionat verbal cu numita Burlacu Carmen, prin urmare respingem cu fermitate afirmaţia acesteia în sensul că ,, procurorul de caz a ţipat la mine când am mers la parchet să consult dosarul şi mi-a zis….”.

         Faţă de aceste chestiuni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria vă invită să solicitaţi în viitor, informaţii cu privire la cauzele de interes, pentru informarea corectă a publicului.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

 PROCUROR COJOACĂ TRAIAN

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Jurnalistul Stan Ștefan, propunerea primarului Alexandriei pentru cetățenia de onoare a orașului

Următorul articol

De după gratii, Dragnea o contestă pe Dăncilă

Cele mai recente articole de Actualitate