Panică la Alexandria, după ce două femei au fost tâlhărite, iar agresorii sunt liberi

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Într-o singură seară, la Alexandria au avut loc două infracțiuni de tâlhărie, victimele fiind femei. Cele două evenimente, despre care polițiștii spun că nu sunt legate în niciun fel , au produs panică în rândul populației orașului, având în vedere că infractorii sunt și acum liberi, deși agresiunile s-au petrecut pe data de 14 noiembrie. În consecință, au apărut și zvonuri legate de fapte care nu s-au întâmplat, polițiștii fiind acum preocupați să infirme informațiile false aruncate în spațiul public. 

Totul a început cu două zile în urmă, când Poliția Municipiului Alexandria a fost sesizată prin apeluri la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că în municipiul Alexandria au fost comise două infracțiuni de tâlhărie.În jurul orei 20:30, în timp ce se afla în scara unui bloc de pe strada București, o femeie în vârstă de 37 de ani ar fi fost lovită și deposedată de portmoneu și o sacoșă pe care le avea asupra sa, de către un necunoscut. În cursul aceleiași seri, în jurul orei 21:20, o altă femeie,  în vârstă de 62 de ani, în timp ce se afla pe strada Constantin Brâncoveanu, ar fi fost agresată fizic de către o persoană necunoscută și deposedată de geantă. Ambele persoane au necesitat îngrijiri medicale.Una dintre femei este chiar inspector școlar și s-a aflat în stare destul de gravă, însă sursele noastre susțin că femeia se simte acum mai bine, deși este extrem de traumatizată după cele întâmplate. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Dana Pășu, spune că între cele două agresiuni nu există nicio legătură și că informațiile referitoare la alte agresiuni petrecute pe raza municipiului în aceste zile sunt false. 

„Au fost audiați martori și chiar persoane din cercul de suspecți. Pot să vă spun că nu există probe și indicii solide care să arate că între cele două agresiuni petrecute acum două zile există vreo legătură. Mai mult, au apărut în spațiul public și informații legate de un viol sau de o tentativă de viol. Am spus-o și o repet. Nu există o a treia agresiune. Încă de la momentul sesizării, polițiștii efectuează cercetări și iau în calcul toate pistele în vederea identificării autorilor. A fost constituit un cerc de suspecți, activitățile desfăsurându-se sub coordonarea procurorului de caz. Pentru că siguranța locuitorilor județului reprezintă o prioritate pentru conducerea inspectoratului, tocmai pentru a nu se crea o stare de panică în rândul comunității, noi informații vor fi transmise pe măsură ce vor exista date certe. La nivelul Poliției Municipiului Alexandria nu a fost sesizată nicio infracțiune de viol sau altă faptă comisă cu violență, în afara celor două tâlhării comise în seara zilei de 14 noiembrie.”, a declarat Dana Pășu. 

În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea agresorilor celor două femei, însă, câtă vreme aceștia sunt în libertate, starea de spirit a populației din Alexandria este foarte tensionată. Panica a cuprins orașul și acum oamenii evită să mai iasă din case după lăsarea întunericului.

„Am aflat despre cele două tâlhării și m-am îngrozit. Seara nu mai ies din casă și am mare grijă ca fata mea, care este în clasa a noua, să nu plece din casă neînsoțită. Și vecinii sunt la fel de îngrijorați. Așteptăm să aflăm că agresorii au fost prinși pentru a ne putea liniști.”, a mărturisit Doina, o femeie de din Alexandria care resimte acum acea stare de panică care aproape s-a generalizat în oraș. 

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria. 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*