liberinteleorman.ro

Până se retrage din politică, Titirișcă nu iartă nimic

titiriscaCarmen Dumitrescu
Nu e ușor să fii în locul lui Florin Titirișcă în această perioadă. Cine are capacitatea de a duce pănă la capăt, în mod obiectiv, un exercițiu de empatie va înțelege că locul lui Titirișcă într-un partid condus de Bitanu’ e oarecum compromis. Pentru că așa valutist cum e, Titirișcă nu e alunecos și nici prost. Și n-are cum să-i placă politica liderului impus, care face regulile în partid după cum se trezește dimineața. Iar strategia de înlocuire a lui Titirișcă din competiția pentru Primăria Alexandria, după ce Titirișcă și i-a pus pe toți cei de la putere în cap și a investit resurse materiale serioase în acest proiect, pare a fi, în egală măsură, și imorală, și prost gândită. În acest moment, oricare ar fi candidatul partidului de Opoziție la Primăria Alexandria, el nu va avea niciodată șansele lui Titirișcă de a obține aproape 20% din sufragii. Evident, niciuna dintre variantele pe care PNL le va arunca în lupta cu Drăgușin nu va avea succes.

Nici Titirișcă, nici Drăghici, nici Stoian, nici Raportaru… Dar varianta morală ar fi fost aceea de a-i permite lui Titirișcă să-și ducă proiectul în care a investit până la capăt. Întrebat despre relațiile pe care le mai are cu actuala conducere a partidului, Florin Titirișcă a menționat că „totul e în parametri”. Dar cunoscând câtuși de puțin personajul, putem spune că atitudinea lui reală este una de profundă dezamăgire. Poate că aceasta este și motivul pentru care în ultima vreme, Florin Titirișcă vorbește tot mai mult despre retragere: “Eu nu plec nicăieri din partidul ăsta, în sensul că nu plec la alt partid. Dacă plec, când voi decide asta, mă întorc la afacerile mele și pun punct. Oricum, am ajuns să le văd pe toate cu scârbă. Efortul mare e acum și la anul. Iar eu în perioada asta vreau să dau tot, și când spun “tot” atunci e clar cât de implicat mă simt. Chiar dacă asta va presupune ca eu să las urme asupra multora. Din punctul meu de vedere, dacă nu-mi ating obiectivul, singura cale e întoarcerea în mediul privat. Eu am afacerile mele. Dar până atunci, nu iert pe nimeni! Pentru că așa mi se pare corect să pun problema. Acum, cât încă am speranța că voi fi primarul Alexandriei, o să încerc să maximizez câștigul partidului. Nu reușesc, îmi văd de treaba mea și uit de politică!”
Nu e prima dată când Titirișcă vorbește despre disconfortul lui interior de a fi în politică, dar data trecută când a făcut această afirmație nu era Bitanu’ la cârma PDL. Și, probabil, dacă Bitanu’ ar fi ajuns mai devreme cu vreo doi ani la conducerea partidului, Titirișcă s-ar fi concentrat acum doar pe afacerile lui și și-ar fi urmărit scopuri mai profitabile. Ceea ce îl și sfătuim public să facă, pentru a evita noi dezamăgiri, în cazul în care loialitatea lui pentru PDL e atât de puternică pe cât pretinde!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cercetașii au luminat Alexandria

Următorul articol

Boboc nu vrea să fie liber în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică