liberinteleorman.ro

Până în 2017, Alexandria ar urma să aibă sediu nou pentru Tribunal și Judecătorie

11 februarie 2015

Monica Vasilescu

????????????????????

Sediul în care funcţionează Judecătoria Alexandria şi Tribunalul Teleorman nu au fost reabilitate niciodată de la înființare, adică din anul 1976. După aproape 40 de ani, capitala de județ ar urma să aibă o clădire nouă pentru cele două instituții, asta dacă vor deveni reale programele de investiţii în infrastructura de justiţie promise de Guvern.

Conform unui document semnat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Liviu Dragnea şi ministrul Justiţiei – Robert Cazanciuc, judeţul Teleorman va beneficia de construirea unui Palat de Justiţie în municipiul Alexandria și de reabilitarea sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Sediu Tribunal Teleorman şi Judecătorie Alexandria“ au fost aprobați încă din anul 2012, iar anul acesta au fost concretizate posibilităţile de finanţare. Valoarea noului Palat de Justiţie din Alexandria a fost estimată la 72 milioane lei, urmând ca investiţia să înceapă anul acesta şi să se realizeze în decursul a trei ani. Pentru asta, în 2015, se vor aloca 10 milioane lei, în 2016, alte 32 milioane lei, iar în 2017 restul de 30 milioane lei.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Trei, Doamne, și toți trei… corupței!

Următorul articol

Strugurii guvernării sunt acri pentru Florin Titirișcă

Cele mai recente articole de Actualitate