Până în 2017, Alexandria ar urma să aibă sediu nou pentru Tribunal și Judecătorie

în Actualitate/Diverse/Utile

Monica Vasilescu

????????????????????

Sediul în care funcţionează Judecătoria Alexandria şi Tribunalul Teleorman nu au fost reabilitate niciodată de la înființare, adică din anul 1976. După aproape 40 de ani, capitala de județ ar urma să aibă o clădire nouă pentru cele două instituții, asta dacă vor deveni reale programele de investiţii în infrastructura de justiţie promise de Guvern.

Conform unui document semnat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Liviu Dragnea şi ministrul Justiţiei – Robert Cazanciuc, judeţul Teleorman va beneficia de construirea unui Palat de Justiţie în municipiul Alexandria și de reabilitarea sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Sediu Tribunal Teleorman şi Judecătorie Alexandria“ au fost aprobați încă din anul 2012, iar anul acesta au fost concretizate posibilităţile de finanţare. Valoarea noului Palat de Justiţie din Alexandria a fost estimată la 72 milioane lei, urmând ca investiţia să înceapă anul acesta şi să se realizeze în decursul a trei ani. Pentru asta, în 2015, se vor aloca 10 milioane lei, în 2016, alte 32 milioane lei, iar în 2017 restul de 30 milioane lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*