liberinteleorman.ro

Păgâni sau nu, toți primarii au scris în Biblia lui Gâdea

29 ianuarie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

biblia lui gadeaZeci de angajați ai primăriilor teleormănene au rămas, la finele anului, trecut, fără salarii. Deficiențe semnificative cu resursele pe partea de funcționare a administrației au avut primării precum Scurtu Mare și Drăgănești de Vede, două localități mici, care nu au venituri proprii mari și trebuie să stea mai tot timpul la mâna Guvernului. Mâna a fost întinsă, ne-a explicat președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, cu mențiunea că la ora actuală nicio primărie nu se află în imposibilitatea de a acoperi cheltuielile de funcționare. Aproape 11 miliarde a primit Primăria Drăgănești de Vede prin cea mai recentă HG, iar diferența până la 15 miliarde o reprezintă veniturile din 2013. Președintele Adrian Gâdea a menționat că localitățile Poeni, Cosmești, Nanov și Poroschia nu au primit bani în primă fază pentru că veniturile lor din 2013 au fost de peste 15 miliarde.

Întrebat cum mai stau aleșii cu proiectele și dacă Teleormanul are codași la întocmirea de planuri viabile pentru localitățile pe care le păstoresc, ca un bun și de primari ocrotitor, Gâdea a spus că are un carnet, pe care îl numește Biblia sa, în care este ”desenat” viitorul Teleorman. Mai precis, acolo sunt trecute toate proiectele primarilor din județ, pentru că niciunul nu e fără planuri, iar acestea așteaptă să le vină rândul la plată. Nu știm dacă unii aleși fac parte din Noul sau Vechiul Testament al președintelui CJ Teleorman, dar ne dorim să vedem lucruri reale înfăptuite, nu doar desene care, în funcție de guvernare, primesc sau nu finanțare.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Portret de fotbalistă: Florentina Ionescu

Următorul articol

Pentru Ion Abălaru, Casa de Cultură este acasă

Cele mai recente articole de Actualitate