liberinteleorman.ro

Pădurea Vedea, plină de peturi, coji de semințe și alte resturi de alimente

Pădurea Vedea din Alexandria, unul dintre puținele locuri cu frumusețe naturală din municipiu, a devenit martora unui act de neglijență și iresponsabilitate ecologică în weekend. Oamenii care au vizitat pădurea au lăsat în urma lor o imagine dezolantă – peturi aruncate în iarba verde și coji de semințe răspândite pretutindeni.

Imaginile cu dezastrul rămas în urma vizitatorilor a fost făcut public de primarul Alexandriei, care a ales să arate și partea mai puțin plăcută din parcul pe care îl promovează constant.

„Parc Pădurea Vedea – după un weekend în care principala preocupare pare a fi fost mâncatul de semințe și aruncatul gunoiului în iarbă”, a scris primarul Victor Drăgușin pe Facebook, alături de fotografii care au întărit cuvintele.

Nu este prima dată când se întâmplă asta în locul destinat petrecerii timpului liber. Mizeria lăsată de vizitatori a devenit o problemă majoră. Resturile aruncare în iarbă nu numai că distrug estetica naturală, ci afectează habitatul plantelor din zonă.

Este important ca oamenii să înțeleagă că, atunci când vizitează o zonă naturală sunt oaspeții acelei arii și trebuie să se comporte ca atare. Să aibă grijă să nu lăse resturi în urmă și să fie responsabili cu gunoiul pe care îl generează.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria a obținut titlul de Şcoală eTwinning 2023!

Următorul articol

Învățare experiențială prin proiecte eTwinning

Cele mai recente articole de Actualitate