liberinteleorman.ro

Opoziţia teleormăneană suferă de paranoia! PNL îşi va desemna candidaţii la locale abia în septembrie, de frica PSD-ului

PNLCarmen Dumitrescu
În Teleorman, toată lumea suferă de conspiraţionism. Aparent, boala i-a lovit şi pe liderii noului PNL, care au decis că, în loc să-şi stabilească din timp oamenii care vor intra în lupta pentru locale, e mai bine să pregătească surprize PSD-ului. Ca atare, potrivit lui Cristi Barbu, sondajele interne care vor sta la baza desemnării candidaţilor la localele din 2016 se vor face în luna septembrie a acestui an. Presupunând că personajele trimise în vâltoarea luptei vor fi deja cunoscute publicului larg, tot ar fi necesar măcar un an de zile pentru ca publicul să se obişnuiască puţin cu scopul acestora. Pentru că degeaba îl cunoşti pe George Drăghici, dacă nu ştii că va candida la Primăria Alexandria măcar cu un an înainte, pentru a-l putea urmări şi pentru a putea decide, cu inima deschisă, că el e opţiunea cea mai bună. Motivul pentru care Opoziţia amână desemnarea candidaţilor la locale este unul cel puţin suprinzător şi el a fost furnizat mass-mediei locale de către liderul liberal, Eugen Pîrvulescu: “E mai bine să ne desemnăm candidaţii mai târziu, pentru că nu vrem ca oamenii din PSD să ne ştie candidaţii şi să îşi contureze strategia din timp. Vrem şi noi să le facem nişte suprize…”

Ciudată strategie, dacă ţinem cont de faptul că social-democraţii n-au avut niciodată vreo problemă cu nominalizarea candidaţilor siguri chiar cu ani înainte de alegerile propriu-zise şi tot au câştigat fără probleme. De fapt, în spatele acestei amânări stau nişte tensiuni din interiorul Opoziţiei, pentru că noii liberali nu se pot pune de acord cu privire la candidaţi. De pildă, Primăria Alexandria e vizată, în egală măsură, de Florin Titirişcă, George Drăghici, Maria Stoian şi Gabriel Nădrag. În timp ce Titirişcă se pregăteşte din greu să prindă candidatura, George Drăghici declară că îşi doreşte funcţia de primar şi că, dacă partidul îl susţine, va face tot ce-i stă în putere s-o câştige. Pe de altă parte, în PNL mai există şi un personaj pe nume Gabriel Nădrag, despre care nu se ştie mai nimic la nivel public, care intenţionează să intre între-o luptă piept la piept cu Drăguşin. Un element interesant este acela că, în cadrul ultimei întâlniri cu presa, şi Bitanu’, dar şi Pîrvulescu au declarat că e posibil să fie şi ei incluşi în sondaje. Iar dacă partidul va decide că Pîrvulescu sau Bitanu’ trebuie să intre în lupta cu Drăguşin, atunci situaţia se va complica puţin pentru PSD. Nu din alte motive, dar cei doi n-au prea înregistrat până acum eşecuri electorale, atunci când s-au implicat în campanii iar, după condamnarea pentru Referendum, tot mai puţini activişti ai PSD vor mai merge din casă în casă, pentru a-i lua pe sus pe votanţi… Nu ştim cum vor decurge lucrurile, dar este cert că Opoziţia începe să sufere de paranoia. La fel de cert e şi faptul că ar cam fi momentul ca noul PNL să impună pe piaţă un candidat. Altfel, în jumătate de an nu va avea nimeni posibilitatea de a-şi construi o notorietate de natură să-i pună măcar un semn de întrebare lui Victor Drăguşin.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Micii poliţişti din Zimnicea şi-au primit diplomele pentru implicare

Următorul articol

Câştigătorii concursului „Prietenii Pompierilor”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică