liberinteleorman.ro

Opoziția teleormăneană a cerut demiterea prefectului: ”Du-te, dragă, la Videle!”

15 martie 2016

Monica Vasilescu

protest PNLMarți, începând cu ora 17.00, membrii și simpatizanții Partidului Național Liberal au ieșit la orizont și au strigat, în cor, demiterea prefectului de Teleorman, Carmen Daniela Dan, pe motiv că aceasta ”și-a încălcat în mod repetat obligațiile de serviciu, susținând și acționând în favoarea unui partid, mai precis a PSD”. Ei i-au cerut prim-ministrului Dacian Cioloș ”demiterea imediată a prefectului de Teleorman”, considerând că păstrarea în funcție a acestui ”prefect roșu” va pune mari semne de întrebare privind corectitudinea alegerilor, iar premierul trebuie să fie așa cum s-a angajat public: garantul unor alegeri libere și corecte.

La eveniment au fost prezente toate structurile MAI și vreo câteva sute de membri de partid, care au fluturat pancarte cu lozinci precum: ”Nu vă fie frică, PSD-ul pică”, ”Carmen, nu uita, așteptăm demisia”, ”Ne luăm județul înapoi”, ”Jos mafia PSD”.

În tot acest timp, în Prefectura Teleorman era liniște deplină. Angajații erau în drum spre casă, pentru că programul de lucru se încheiase, iar prefectul, probabil, se amuza de după vreun geam mai retras. Protestul s-a desfășurat în voie, având în primul rând personaje politice precum Florin Titirișcă, Claudiu Crăcea, Edi Oprea, Dan Popescu, Lucian Militaru, Daniel Fierăscu, Adrian Carabet.

Deși prezenți la eveniment, liderii-portavoce n-au fost Eugen Pîrvulescu și Cristi Barbu, așa cum ne așteptam, ci alte personaje mioritice, a căror exprimare nu a avantajat deloc momentul, de la care am reținut doar atât: ”Du-te, dragă, la Videle!”. Putem, totuși, remarca buna organizare pe care au avut-o cei din Opoziția teleormăneană, chiar dacă, în fond, acțiunea lor de pichetare a Instituției Prefectului a fost doar un prilej de a-și demonstra forța. Că doar atât se poate spune despre manifestația care n-a avut deznodământul scontat. Nu din cauza faptului că lozincile n-au fost foarte originale, ci pentru că, probabil, Guvernul Cioloș abia acum ia act despre demonstrația de la Teleorman și va lua o atitudine întocmai.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

6 Comments

 1. Dupa 15 Aprilie am sa intru si eu in campanie. Pana atunci, mai am de rezolvat la primărie încă multe probleme, mult mai importante.
  Dar pentru ca astazi a fost organizat un eveniment electoral, dorit sa fie de amploare, ca primar, cred ca ar trebui sa-mi dau si eu cu opinia!
  Am aprobat acest miting cu convingerea ca pentru liberă exprimare au murit mii de romani!
  Am constat însă ca, in timp ce Dna prefect urmarea pe teren cotele apelor in județ precum si starea digurilor, un cetățean pitoresc, „Fasole” si alți asemenea lui strigau lozinci anti Carmen Daniela Dan!
  Cam trist!

  • Mai aveti de rezolvat cateva lucrari pe care sa le dati oamenilor de casa, gen Nae Tatu.Parca acel Fasole pe care il pomeniti pe alt site ,este cel care v a facut niste scrisori…Credeti ca am uitat ca asta iarna am avut drumuri inchise din cauza zapezii,iar dna Carmen raporta la centru ca nu sunt probleme?E corect?

 2. Pai si daca urmarea cotele apelor ce rezolva? trimite apa inapoi? ea face rol decorativ pe-acolo, ca doar nu suge apa cu prosoape sau pune mana sa faca efectiv ceva. isi etaleaza cismele cu blana, iar dumneavoastra ii luati apararea ca va urmareste dragnea. mai bine urmariti campania PSD decat sa va uitati in curtea vecinilor.

  • Cu alte cuvinte…..antrenorul unei echipe nu are ce cauta pe teren ca doar nu joaca el !!?
   Dna. Maria Sandulescu nu confundati mancarea cu mancarimea !

 3. Apa la moara a dat PNL faptul ca 2 primari cei din Olteni si Nenciulesti nu au fost demisi de doamna prefect . Nu au pot fi demisi deoarece primarul din Nenciulesti a atacat hotararea judecatareasca prin care a fost declarat incompatibil prin recurs in anulare iar motivul pentru care primarul din Olteni nu poate fi schimbat este ca Legea 393/2004 nu se poate aplica retroactiv.
  Domnul Pirvulescu si Co mai aveti de invatat si apoi iesiti in strada!!!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Carmen Daniela Dan, denunțată la DNA

Următorul articol

Copiii de la Parohia Trivale II își doresc să viziteze Grădina Zoologică

Cele mai recente articole de Actualitatea politică