Omul de afaceri Gabriel Florea vrea să ofere județului Teleorman statuile lui Noica, Preda și Stancu

în Dezvăluiri

Despre Gabriel Florea am mai relatat cu prilejul Centenarului, când omul de afaceri din Alexandria a donat orașului său natal o sculptură în memoria eroilor patriei.

Iată că acum, la doar câteva luni de la donația despre care amintim în aceste rânduri, omul de afaceri din Alexandria și-a propus să ofere județului Teleorman busturile celor mai importante personalități ale acestor locuri: Marin Preda, Zaharia Stancu și Constantin Noica.

În consecință, el a trimis Consiliului Local Alexandria o cerere de a i se acorda niște suprafețe de teren în zona parcului de lângă Centrul Cultural Teleorman, în vederea amplasării a trei statuete, reprezentând busturile lui Marin Preda, Constantin Noica și Zaharia Stancu. În finalul cererii sale, acesta menționează că va dona cele trei statui orașului Alexandria „din dorința de a promova valorile Teleormanului și de a le face cunoscute în județ și în țară.”

În cadrul unei postări de pe o rețea de socializare, Gabriel Florea își anunța și intenția de a pune, prin donația lui, o cărămidă la reabilitarea județului Teleorman, dar și de a transforma un parc banal al orașului în Parcul Personalităților Teleormănene.

Sunt momente în viața unui om când înțelege că doar de el depinde schimbarea lucrurilor pe care le simte în dezordine. La fel s-a întâmplat și cu mine, văzând că memoria marilor personalități ale județului Teleorman e trecută pe plan secund sau chiar terțiar de către cei care ar avea responsabilitatea sa le păstreze amintirea vie. Noica, Stancu și Preda sunt doar câteva dintre personalitățile care ar trebui să ne trezească din somn iubirea de Teleorman. Și totuși sunt chiar mulți teleormăneni care nu știu că își împart rădăcinile cu acești mari oameni. De aceea, am decis să le fac acestor mari români teleormăneni statui. Ca să mă asigur că eu fac tot ce îmi stă în putere de a le conserva memoria intactă. În piatră. Și îmi doresc ca în câteva luni să putem vorbi despre un Parc al Personalităților Teleormănene. Unde să dăinuie imaginea în piatră a acestor oameni uriași, care să constituie o sursă de inspirație pentru generațiile care vin... „, a scris Gabriel Florea pe Facebook.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*