liberinteleorman.ro

Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai aranjat politician din judeţ?

1 aprilie 2015

dragnea-Cristian Chiriţă
Sintagma “haina face pe om” are destulă relevanţă în politică, deoarece gloata este impresionabilă atunci când vede un “domn” îmbrăcat bine. Din acest motiv politicienii au prins ideea din mers şi şi-au acordat garderoba în funcţie de eveniment. În Teleorman, linia vestimentară a politicienilor este precum situaţia economică sau culturală a judeţului faţă de restul ţării. Politicienii teleormăneni care se pot lăuda cu o etichetă vestimentară adecvată sunt puţini. Să iasă în evidenţă prin bunul gust deja este prea mult! Totuşi, sunt câteva personalităţi care au întotdeauna vestimentaţia în regulă.
De departe, cel mai spilcuit pare a fi Samuel Calotă. La fiecare apariţie publică este îmbrăcat la patru ace iar îmbinarea pieselor vestimentare este una de bun gust. Accesorizarea nu este ostentativă, în afară de butoni sau verigheta nemaipurtând nicio bijuterie din metale ce iau ochii, deşi pentru mulţi acestea strigă în gura mare situaţia socială a purtătorului. Cunoscut ca un tip carismatic, se poate spune despre el că impune un trend în vestimentaţia politicienilor locali.
Alt politician care nu face greşeli vestimentare este ministrul şi ex-preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea. Dar stilul preşedintelui PSD este mai sobru. Aproape mereu apare în costume de culoare închisa cu cămăşi albe sau o culoare care nu iese în evidenţă şi cravate sobre. Cu toate acestea, îşi mai permite câteodată o extravaganţă în vestimentaţia casual, bunăoară la inundaţiile de anul trecut de la Ştorobăneasa apărând încalţat în nişte cisme de cauciuc care costau undeva la 200-300 de euro sau o cămaşa cadrilată produsă de firma a cărei siglă e un rechin.
În eşalonul secund, compus din primarii din mediul rural, peisajul e de-a dreptul dramatic. Majoritatea abordează o vestimentaţie sărăcăcioasă, neasortată sau din materiale sintetice care de cele mai multe ori, în anotimpurile calde, lasă un iz respingător. Mai sunt şi din cei aflaţi în floarea vârstei care din dorinta de a epata fac gafe abordând ţinute neadecvate sau neconforme cu poziţia pe care o au.
Despre doamnele din politica teleormăneană nu sunt multe de spus, mai ales că aici nu au reuşit să ajungă în vârful piramidei politice prea multe. Prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, dovedeşte bun gust, însă depăşeşte barierele conformismului. Despre doamnele care ocupă un loc de şef de instituţie deconcentrată pe filieră politică nu prea sunt multe de spus de bine, majoritatea nedovedind mari valenţe fashioniste. La ele se observă accesorizarea obscenă prin genţi cu etichetă, de cele mai multe ori falsuri, bijuterii mari şi strălucitoare sau haine în culori neadecvate cu locul de munca, puţine dintre ele având habar ce înseamnă ţinuta office. Nu ar fi rău ca politicienii noştri să apeleze la sfatul unui stilist, mai ales în perioada campaniilor electorale, când imaginea contează. De multe ori am vazut afişe electorale cu imagini caricaturale ale unor politicieni care şi-au pus pe ei hainele cele mai elegante de care dispun, dar neasortate. Pentru că măcar atât ar putea face şi ei fără mari sacrificii: să-şi vândă propria imagine ambalată frumos!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tensiuni politice la Ciuperceni – Anghel Gâdea: “De când au majoritatea în Consiliul Local, cei din Opoziţie votează numai ce vor ei şi comunitatea suferă!”

Următorul articol

Sfântul DNA…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică