Oficial, județul Teleorman contorizează 101 îmbolnăviri cu noul virus și 41 de oameni vindecați

în Actualitatea politică/Administratie

În continuare, situația îmbolnăvirilor cu noul virus în județul Teleorman rămâne stabilă, fără urcușuri bruște în statistici și fără cazuri ieșite din comun. De asemenea, mortalitatea se menține destul de scăzută, iar cei care ajung la deces sunt, în general, persoane care suferă de boli oncologice sau de alte boli cronice foarte grave. În acest moment, la nivel județean există un număr de 101 de oameni care s-au îmbolnăvit în urma infectării cu noul virus, dar și 41 de oameni vindecați. Desigur, și nivelul testărilor se menține scăzut, ceea ce explică probabil situația aceasta foarte bună a județului Teleorman. Vorbim, până la această dată, despre 245 de teste COVID-19 efectuate în cadrul laboratorului coordonat de DSP Teleorman.

Nu stăm rău nici în privința carantinelor instituționalizate, unde numărul celor cazați pe bani publici se menține la un nivel destul de scăzut. Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman, în centrele de carantină aflate în funcțiune erau cazate 183 de persoane. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 335.

Deși e încă neclar ce se întâmplă cu amenzile date în perioada stării de urgență, în urma deciziei CCR, forțele de ordine din județul Teleorman continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei centrelor de carantină. Autoritățile susțin că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unor prevederi regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, se aplică norma juridică în vigoare.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*