Ofertă educațională pentru cei care își doresc o carieră militară

în Actualitate

militariTinerii teleormăneni care vor să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi la sediul Centrului Militar Judeţean care asigură înscrierea şi consilierea candidaţilor fete şi băieţi, pentru oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale, în învăţământul liceal, universitar militar de formare a ofiţerilor şi postliceal de formare a maiştrilor militari.

În învăţământul preuniversitar, pentru elevii claselor a VIII-a sau absolvenţi de gimnaziu cu vârsta de până la 16 ani, împliniţi în anul 2016, sunt disponibile pe plan naţional 360 de locuri în cele trei colegii naţionale militare din Breaza, Alba Iulia şi Cîmpulung Moldovenesc.

În învăţământul universitar pentru elevii claselor a XII-a sau absolvenţi de liceu cu vârsta de până la 26 de ani sunt disponibile 226 de locuri la Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu”, 101 locuri la Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă” Braşov, cu durata studiilor de 3 ani.

Pentru ofiţeri ingineri specialişti : sunt 142 de locuri la Academia Tehnică Militară Bucureşti, 37 de locuri la Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa, durata studiilor fiind de 4 ani.

Pentru medici militari, 56 de locuri la Institutul Medico-Militar, durata studiilor fiind de 6 ani. În învăţământul postliceal pentru elevii claselor a XII-a sau absolvenţi de liceu cu vârsta de până la 28 de ani, cu diplomă de bacalaureat, sunt disponibile 414 locuri la cursurile de formare a maiştrilor militari, cu o durată de specializare de doi ani la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ,,Basarab I”-Piteşti, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ,,Traian Vuia” Buzău şi la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ,,Amiral Ion Murgescu” Constanţa.

La finalizarea studiilor se asigură repartiţie, posibilităţi de perfecţionare profesională în ţară şi străinătate. Cariera militară oferă posibilitatea de a beneficia de o serie de avantaje dintre care cele mai importante sunt: educaţie gratuită, calificare profesională, siguranţa locului de muncă, posibilităţi de promovare, acces la facilităţile de recuperare, sportive şi recreative ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv asistenţă post carieră.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la Centrul Militar Judeţean Teleorman din Alexandria str. Constantin Brâncoveanu nr. 45 sau la telefoanele 0247/317450 şi 0247311115.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*