liberinteleorman.ro

Octavian Broșteanu a impresionat juriul Festivalului ”Vasile Veselovski” din Pitești și a câștigat trofeul

24 noiembrie 2014

Monica Vasilescuoctavian

Un alexăndrean a obținut trofeul unuia dintre cele mai dificile festivaluri de muzică organizate în România la vremea actuală. Dificil, deoarece înglobează cerințe ca pentru artiști consacrați și beneficiază de un juriu format din oameni profesioniști și, deopotrivă, celebri pentru asta. Îi enumerăm aici pe Horia Moculescu (preşedinte), Corina Chiriac, Stela Enache, Adrian Daminescu, Dumitru Lupu. Festivalul despre care vorbim se desfășoară sub egida numelui marelui compozitor al muzicii ușoare românești, Vasile Veselovski, cunoscut compozitor de muzică ușoară, autor al unor șlagăre îndrăgite precum „Strada Speranței”, „Fluierând pe stradă”, „Merit eu”, „O chitară cânta”, „Și m-am îndrăgostit de tine”.

Organizat de Consiliul Județean Argeș prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și Asociația Culturală „Vasile Veselovski”, în parteneriat cu Teatrul Al. Davila Pitești și Asociația Culturală „Speranțe Argeșene”, Festivalul Concurs Național de Muzică Ușoară a avut loc în perioada 20-21 noiembrie 2014 și a reunit concurenți din Alexandria, Bârlad, Cernăuți, Ploiești și Pitești.

Din Alexandria, a participat Octavian Broșteanu, artistul care a dus numele orașului la X Factor și la mai multe concursuri din țară, vocea sa având, peste tot, feedback pozitiv. Așa s-a întâmplat și la Pitești, acolo unde Octavian a câștigat trofeul și a uimit membrii juriului, interpretând fără cusur cântecele: „Luna la Mamaia” – Vasile Veselovski/Constantin Cârjan și „Eternitate” – George Grigoriu/Angel Grigoriu.

“Îmi exprim convingerea că între Festivalul «Vasile Veselovski» şi Octavian Alexandru Broşteanu o să fie, de acum înainte, o relaţie reciproc avantajoasă, în sensul că în CV-ul lui acest trofeu va reprezenta o modalitate de ascensiune, iar pentru noi, peste câţiva ani, va fi o mândrie că l-am avut câştigător al acestei ediţii”, a spus Valentin Veselovski, fiul celebrului compozitor omagiat prin intermediul prezentei manifestări artistice.

”Vreau să mulțumesc organizatorilor, orchestrei, condusă de maestrul Dan Dumitriu, marelui juriu, format din personalități ale muzicii ușoare românești ! Vreau să-i urez maestrului Horia Moculescu mulți ani de aici înainte, să ne jurizeze și peste 50 de ani. Mulțumesc tuturor celor din sală!”, a afirmat Octavian Broșteanu, după ce a primit trofeul binemeritat.

La final, cu atitudine și prestanță demne de marile scene, Octavian a cântat, acompaniat de Horia Moculescu, renumita piesă ”Fântânile albastre”, apoi maestrul a concluzionat: ”Este un băiat talentat, căruia eu îi prevăd un viitor minunat !”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

TS TV a pornit în căutarea tradiţiilor româneşti prin Teleorman

Următorul articol

Universitatea Alexandria – AȘA Târgu Mureș 0-12

Cele mai recente articole de Actualitate