„Ochiul și timpanul” lui Dragnea, contestat în PSD Teleorman. Lui Mihai Putineanu i se cere să părăsească biroul din Consiliul Județean…

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Mihai Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, a fost ani întregi „ochiul și timpanul baronului” în Teleorman. Personajul s-a așezat confortabil în fostul birou de președinte al nașului său din Consiliul Județean Teleorman, în timp ce președintele în funcție al instituției primise un birou lângă toaletă. De acolo, din fostul birou al lui Dragnea, devenit acum cabinet parlamentar, Mihai primea ordinele de la „șeful cel mare” și le transmitea șefilor mai mici, care executau fără prea multe comentarii. Rezultatul PSD Teleorman în cadrul alegerilor europarlamentare a determinat întrunirea unei ședințe la sediul județean al partidului, pentru a se face o analiză a erorilor și atu-urilor pe care PSD le-a bifat în ultima perioadă.

Mihai Putineanu, finul și consilierul lui Liviu Dragnea

Mulți s-ar fi așteptat ca Dănuț Cristescu, actualul președinte al Consiliului Județean Teleorman să fie mustrat de colegii săi pentru acțiunile fără noimă și în afara legii efectuate în perioada campaniei electorale. Nu uităm, desigur, enormitatea organizării unei Zile a Județului Teleorman „din burtă”, „zi” derulată pe toată perioada campaniei electorale și punând la dispoziția electoratului mici și bere la discreție.

În mod straniu, cel care a fost găsit vinovat pentru eșecul PSD în Teleorman a fost nimeni altul decât… „ochiul și timpanul lui Dragnea”. Mihai Putineanu este considerat responsabil pentru scorul prost al partidului, din simplul motiv că ar fi încercat să-l substituie, de facto, pe președintele Consiliului Județean, subminându-i astfel autoritatea. Potrivit primarilor PSD Teleorman, Mihai Putineanu s-a folosit în toți acești ani de relația personală pe care o avea cu Liviu Dragnea pentru a fi președinte de consiliu județean din umbră. Se pare că el ar fi luat deciziile până acum, Adrian Gâdea și Dănuț Cristescu fiind doar marionetele puse să joace pe sforile trase de Putineanu.

În acest moment, fostul birou de președinte al Consiliului Județean Teleorman încă mai joacă rolul de cabinet parlamentar al lui Liviu Dragnea. Însă Liviu Dragnea este acum pușcăriaș. Așa că e firesc ca biroul acestuia să se transforme în biroul președintelui instituției. Iar Mihai Putineanu, consilier al lui Dragnea în acte, ar trebui să plece din instituție și să se ocupe de alte activități până când dosarul Teldrum va fi soluționat. Apoi, cel mai probabil, va avea și el un loc printr-un penitenciar din România. Până atunci, însă, se pare că nu doar noi vedem normalitatea retragerii lui Putineanu din schema organizațională a mafiei pesediste din Teleorman, ci și primarii partidului. Care vor, cu orice preț, ca Putineanu să plece acasă!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*