Oamenii lui Dragnea fac prăpăd oriunde se duc. Aida Catană a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea a 26 de infracțiuni

în Actualitatea politică

aidacatanaCarmen Dumitrescu

Aida Catană a fost o prezență foarte discretă în Teleorman. Cu toate acestea, cei care o cunosc de pe vremea în care lucra la Consiliul Județean Teleorman spun că aceasta a devenit omul de încredere al lui Dragnea pentru că era realmente o capacitate din punct de vedere profesional. Se pare că Aida Catană a fost profesor de istorie, situație care a apropiat-o de Mihai Putineanu, omul cel mai de încredere al lui Dragnea, și astfel aceasta a ajuns o piesă importantă în puzzle-ul atragerii de fonduri europene în Teleorman. Din 1999 până prin 2004, aceasta a fost angajata Consiliului Județean Teleorman, după care a plecat la București, unde și-a înființat o firmă specializată în domeniul proiectelor finanțate din bani europeni: S.C. European Project Consulting SRL.

După cum știm, în această perioadă, județul Argeș este cutremurat de o situație fără precedent: președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, la pachet cu zeci de actuali și foști primari și viceprimari, a fost trimis în judecată pentru infracțiuni legate de fraude în domeniul utilizării fondurilor europene. Printre cei trimiși în judecată se numără, în mod surprinzător, și Aida Catană, aceasta fiind cercetată pentru săvârșirea a 26 de infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, din care 14 au fost săvârșite în formă continuată.

Așa cum am precizat inițial, Aida Catană s-a dovedit a fi, pe toată perioada activității ei la Consiliul Județean Teleorman, la Biroul de Cooperare Internă și Internațională, unul dintre cei mai profesioniști angajați ai instituției. Se pare că în perioada 2010 – 2011 a circulat prin Consiliu o informație cu titlu de bârfă, potrivit căreia ar fi existat o situație în care fondurile europene erau direcționate către firmele de consultanță unde lucra Aida Catană, dar nimeni nu și-a pus vreodată problema lipsei ei de onestitate. De altfel, și acum, cei care o cunosc spun că sunt surprinși de situația în care a ajuns, motiv pentru care ei cred că fosta lor colegă a fost împinsă de la spate în vederea săvârșirii de infracțiuni și că este doar o victimă a sistemului. Dacă așa stau lucrurile sau nu, vom afla de la procurorii DNA.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Pacat… si inteligenta are limitele ei; sa semnezi fara sa te intrebi daca, legal, e in regula sa primesti bani fara sa misti un deget (poate chiar fara sa-i ceri), nu e chiar laudabil dpv al capacitatii de autoconservare…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*