O tânără de 15 ani din Teleorman își acuză prietenul că a obligat-o să se prostitueze

în Dezvăluiri/Politie

În cursul zilei de 7 august, pe numărul de urgență 112, polițiștii teleormăneni au fost alertați de mama unei tinere de 15 ani că aceasta este obligată să se prostitueze. Ulterior, femeia și fiica ei au ajuns la poliția din Alexandria, fiind audiate în prezența unei echipe de psihologi de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Din audiere a reieșit că adolescenta a fost obligată de un bărbat să întrețină relații sexuale contra-cost, aceasta povestind că însuși prietenul ei, un tânăr de aceeași vârstă cu ea, ar fi determinat-o să facă astfel de lucruri.

Potrivit comisarului Iulian Orbeșteanu din cadrul Inspectoratului de Poliție Teleorman, vorbim despre un caz cel puțin inedit, pentru că bărbatul despre care se pretinde că ar desfășura activități de proxenetism este, de fapt, un adolescent de 15 ani.

Sesizarea s-a făcut pe 112. Persoana care a făcut sesizarea, împreună cu fiica ei, a fost adusă la sediul poliției. S-a întocmit dosar penal pentru proxenetism, pentru faptă, nu pentru persoană. Polițiștii desfășoară activități de identificare a persoanelor în cauză. Fata are 15 ani, i s-au luat declarații în prezența psihologului, pentru că e minoră, dar și mamei, care a făcut sesizarea. Ea spune că a întreținut relații sexuale contra-cost, fiind determinată de prietenul ei, care are aceeași vârstă cu ea.

Cazul este în acest moment sub lupa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*