liberinteleorman.ro

Sursă foto: Facebook - Alexandria, Teleorman, Romania

O să locuim într-un oraş „beton”, fără oxigen. Masacrarea zonelor verzi continuă la Alexandria!

Monica Vasilescu

Municipiul Alexandria se transformă, încet, dar sigur, într-o zonă ”beton”. În sensul propriu al cuvântului. Tot ce este verde cade sub drujbele celor care lucrează la amenajarea orașului în zona I-uri și F-uri de această dată. Printr-un proiect de așa zisă modernizare, mulți pomi au fost tăiați, iar zonele verzi au fost înlocuite cu beton. După defrișarea din fața blocului I 19, din luna noiembrie a anului trecut, în aceste zile alți pomi au fost marcați în prealabil, după care tăiați, fără o explicație din partea autorităților. Deși unii dintre locatari s-au revoltat și au spus că vor sesiza Garda de Mediu, până în prezent am văzut… doar alți copaci la pământ.

10.334.635 lei inclusiv TVA, bani din bugetul local al Primăriei Alexandria, s-au dus pe ”Reabilitarea cartierului zonei blocurilor F-uri și I-uri”, lucrări realizate de două firme: SC INSTAL POLCON SRL și SC VIALIS ENGINEERING S.A., nume de societăți ale afaceriștilor cu statul: Paul Stancu (Alexandria) și Gheorghe Șulț (Ploiești). Aceste două firme cimentează tot ceea ce prind în cale fără ca nimeni să ia vreo măsură, iar acest lucru ne duce cu gândul la distrugerea intenţionată a spaţiilor verzi. Situația nu este gravă doar din punct de vedere estetic, ci, mai ales, din pricina faptului că se resimte un impact negativ asupra mediului urban pe fondul creşterii numărului de automobile și al altor factori toxici. În pofida acestor aspecte, nu au mai rămas prea mulți copaci din ”podoaba” orașului și, din păcate, în fiecare zi se mai pune un pom la pământ, pentru ca Alexandria să fie… ”beton”.

Sursă foto: Facebook – Alexandria, Teleorman, Romania

 

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

În timp ce medicii și asistentele se uită la televizor, în Spitalul din Turnu Măgurele se moare pe bandă rulantă: „Băi, aici suntem pe câmp? Moare mama și nu vine nimeni!”

Următorul articol

Trupa Arhaic invită iubitorii de Cântec și Cuvânt la Revelionul Artiștilor

Cele mai recente articole de Actualitatea politică