O primărie din Teleorman cumpără dezinfectanți la prețul unui apartament

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie/Dezvăluiri

Primăria Dobrotești din județul Teleorman achiziționează dezinfectanți în cadrul proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comună cu echipamente de protecție și dispozitive medicale. „Afacerea” costă 314.840 lei, adică 63.789,63 euro, mai mult decât ar costa un apartament de lux în Capitala Teleormanului.

În caietul de sarcini, autoritatea contractantă arată că dorește să achiziționeze dezinfectanți pentru școlile din comună. Vor fi cumpărate, printre altele, produse precum: dezinfectant pentru suprafețe expuse la atingere în valoare de 41.650 lei, dezinfectant doză cu pompă la prețul 41.650 lei.

Contactat telefonic, primarul Ion Mănica spune că proiectul se derulează pe fonduri europene nerambursabile, iar cantitățile de dezinfectanți sunt mari astfel încât vor putea fi folosite pentru o perioadă lungă de timp. „Nu sunt doar dezinfectanți. Sunt dispozitive, aparatură și materiale specifice, etc. Sunt 3 loturi, iar achizițiile doar s-au lansat azi”, a spus primarul de la Dobrotești.

Aceasta nu este singura achiziție de acest fel într-o perioadă în care nu mai vorbim despre pandemie în România. Însă, în Teleorman se continuă tunurile la nivel mare și județul a devenit raiul afaceriștilor care fac bani pentru industria pharma.

Citiți și TUNURILE din pandemie continuă: Firmele care încă fac bani din covid, în Teleorman

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*