O primărie din Teleorman a cumpărat bomboane în valoare de 20.000 de lei… din bani publici!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Unui primar al partidului roșu din Teleorman i-a scăzut, pesemne, glicemia. Așa că a intrat, cu două zile în urmă, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și a cumpărat… bomboane. În valoare de 20.000 de lei.

Este cazul Primăriei Țigănești din județul Teleorman, unde lucrurile par a merge bine, din punct de vedere financiar. Investițiile au fost acoperite, salariile angajaților sunt plătite la vreme, proiectele sunt în lucru, cu sau fără autorizație (pentru că autorizațiile sunt ifose), așa că există toate premisele din lume pentru achiziții inedite din bani publici. La sfatul primarului comunei Țigănești, Gelu Pisică, am verificat în SEAP și noi niște achiziții recente ale instituției pe care o conduce și astfel am descoperit, fără să ne propunem, că în urmă cu două zile, adică pe 20 mai, Primăria Țigănești cumpăra din bani publici bomboane de 20.000 de lei. Achiziția s-a făcut direct, fără să se mai complice cu licitații, de la o firmă din județul Teleorman, la o valoare de 4.115 euro.

Dincolo de nedumerirea legată de scopul unei achiziții atât de însemnate de bomboane, remarcăm faptul că un alt primar din Teleorman a fost obligat de instanță să returneze din propriul buzunar banii cheltuiți pentru cumpărarea de bomboane pentru copii, cu ocazia Crăciunului. Totul, după un control al Curții de Conturi. Este vorba despre fostul primar al localității Săceni, Marin Vișinoiu. Nu știm dacă primarii pesediști din Teleorman nu citesc presa sau nu cunosc legea, însă va veni curând o vreme în care toate aceste achiziții dubioase vor fi plătite din banii personali ai primarilor și subordonaților care au semnat pentru ele.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

4 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*