O persoană protestează singură la Turnu Măgurele: “Dragnea, gașca ta a ucis!”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Crimele de la Caracal au trezit din nou frustrările care păreau domolite după arestarea fostului șef al PSD. Și în trecut, la Turnu Măgurele, un singur om a avut curajul să iasă în stradă și să strige împotriva lui Dragnea chiar în fața hotelului familiei sale. Este vorba despre Daniel Tuinete, care nu singură dată s-a confruntat singur cu presiunile găștii fostului baron al județului Teleorman, dar în același timp a amintit oamenilor că o voce liberă se aude mai tare decât zumzetul mulțimilor. Moartea fetelor din Caracal l-a determinat pe fostul protestatar să iasă din nou în stradă și să-și scrie pe pancarte durerea. De data aceasta, Daniel roagă copiii morți să ne ierte pe toți pentru indiferență și pasivitate. În același timp, el acuză gașca lui Dragnea de faptul că are mâinile pătate de sânge.

Daniel a postat fotografiile protestului său singular pe o rețea de socializare, iar printre comentarii, l-am remarcat pe acela cu următorul conținut: “Iartă-ne și tu, că nu facem nimic!”

Este important că în fiecare oraș al județului Teleorman există cel puțin o persoană care manifestă curajul de a-și exprima durerea în stradă. Pentru că astfel toți ceilalți, care tac și stau ascunși la ei acasă, vor ști totuși că sunt de două ori victime: victimele unui stat care nu știe să-și protejeze cetățenii și victimele propriei lor indiferențe.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*