liberinteleorman.ro

O nouă seară culturală în Berăria lui Nae, marca “Arhaic şi prietenii”

8 august 2015

arhaic6 Carmen Dumitrescu

De o vreme, în berăria lui Nae Lină se întâmplă ceva. La fiecare două săptămâni, serile de vineri se transformă în adevărate spectacole culturale, care mobilizează oameni ce mai au capacitatea de a vedea dincolo de aparenţe. Şi de la o ediţie la alta, evenimentul capătă din ce în ce mai mult contur, concertele Trupei Arhaic începând să aibă aspect de cenaclu, mai ales că Nicolae Doboş face efortul de a invita la aceste seri culturale oameni talentaţi, capabili să transmită emoţie veritabilă publicului.

E adevărat că în această perioadă se desfăşoară şi festivalul de teatru Ideo Ideis, astfel că participanţii la evenimentul de vineri, 7 august, au fost mai puţini decât de obicei, însă asta n-a ştirbit cu nimic frumuseţea momentelor împărtăşite.Aşa cum a promis, Trupa Arhaic a invitat la cea de-a treia ediţie a “Serii Menestrelilor” oameni de cultură cunoscuţi, care au oferit alexăndrenilor momente artistice de neuitat, şi aici discutăm despre interpreta de muzică folk Ana-Maria Dumitru şi despre jurnalistul şi scriitorul de origine ucraineană Mihai Traista. Seara s-a desfăşurat sub forma unui cenaclu, poeziile scriitorului Mihai Traistă fiind intercalate printre momentele muzicale susţinute de Ana-Maria Dumitru şi membrii Trupei Arhaic, Nicolae Doboş anunţând chiar o colaborare viitoare cu tânăra şi foarte talentata interpretă.

Întregul eveniment a purtat marca romantismului şi originalităţii, toţi cei prezenţi simţindu-se mai liberi şi mai relaxaţi ca niciodată, aplauzele furtunoase fiind indiciul cel mai obiectiv al unei seri cu totul şi cu totul reuşite. Nicolae Doboş a menţionat că va continua tradiţia serilor din berărie, chiar dacă în această perioadă, el şi colegii săi sunt destul de ocupaţi cu pregătirea noului album şi în ciuda faptului că deja a primit unele reproşuri legate de această manifestare liberă pe care o organizează cu atâta drag de fiecare dată. Şi confirmăm, la rândul nostru,  importanţa continuării acestor seri culturale, ele fiind dovada cea mai clară a faptului că şi în Alexandria se pot întâmpla lucruri frumoase. Cheia e perseverenţa şi, evident, talentul. Dar Trupa Arhaic are din plin aceste două calităţi, aşa că aşteptăm cu interes şi nerăbdare următoarea seară a menestrelilor din berăria lui Nae Lină.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sunt ales, dar ma (t)ratez! Maria s-a trezit Moţ în Consiliul Judeţean

Următorul articol

George Drăghici, un politician mic cu frustrări mari

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.