O nouă seară culturală în Berăria lui Nae, marca “Arhaic şi prietenii”

în Cultură

arhaic6 Carmen Dumitrescu

De o vreme, în berăria lui Nae Lină se întâmplă ceva. La fiecare două săptămâni, serile de vineri se transformă în adevărate spectacole culturale, care mobilizează oameni ce mai au capacitatea de a vedea dincolo de aparenţe. Şi de la o ediţie la alta, evenimentul capătă din ce în ce mai mult contur, concertele Trupei Arhaic începând să aibă aspect de cenaclu, mai ales că Nicolae Doboş face efortul de a invita la aceste seri culturale oameni talentaţi, capabili să transmită emoţie veritabilă publicului.

E adevărat că în această perioadă se desfăşoară şi festivalul de teatru Ideo Ideis, astfel că participanţii la evenimentul de vineri, 7 august, au fost mai puţini decât de obicei, însă asta n-a ştirbit cu nimic frumuseţea momentelor împărtăşite.Aşa cum a promis, Trupa Arhaic a invitat la cea de-a treia ediţie a “Serii Menestrelilor” oameni de cultură cunoscuţi, care au oferit alexăndrenilor momente artistice de neuitat, şi aici discutăm despre interpreta de muzică folk Ana-Maria Dumitru şi despre jurnalistul şi scriitorul de origine ucraineană Mihai Traista. Seara s-a desfăşurat sub forma unui cenaclu, poeziile scriitorului Mihai Traistă fiind intercalate printre momentele muzicale susţinute de Ana-Maria Dumitru şi membrii Trupei Arhaic, Nicolae Doboş anunţând chiar o colaborare viitoare cu tânăra şi foarte talentata interpretă.

Întregul eveniment a purtat marca romantismului şi originalităţii, toţi cei prezenţi simţindu-se mai liberi şi mai relaxaţi ca niciodată, aplauzele furtunoase fiind indiciul cel mai obiectiv al unei seri cu totul şi cu totul reuşite. Nicolae Doboş a menţionat că va continua tradiţia serilor din berărie, chiar dacă în această perioadă, el şi colegii săi sunt destul de ocupaţi cu pregătirea noului album şi în ciuda faptului că deja a primit unele reproşuri legate de această manifestare liberă pe care o organizează cu atâta drag de fiecare dată. Şi confirmăm, la rândul nostru,  importanţa continuării acestor seri culturale, ele fiind dovada cea mai clară a faptului că şi în Alexandria se pot întâmpla lucruri frumoase. Cheia e perseverenţa şi, evident, talentul. Dar Trupa Arhaic are din plin aceste două calităţi, aşa că aşteptăm cu interes şi nerăbdare următoarea seară a menestrelilor din berăria lui Nae Lină.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*