“O noapte furtunoasă” a umplut până la refuz Casa de Cultură din Alexandria

în Cultură

IMG_0794Carmen Dumitrescu

Serile culturale “Ideo Ideis” au început să atragă tot mai mulți iubitori de teatru. Astfel, după ce Tania Popa a stimulat emoția a sute de privitori, a venit și rândul comediilor să stimuleze apetitul pentru artă al alexăndrenilor. Și spectacolul “O noapte furtunoasă” a fost, din punctul multora de vedere, o alegere extrem de bună în acest sens. Tinerii actori de la UNATC București au reușit să trezească hohotele de râs ale unei săli întregi și să lase o amintire frumoasă celor câteva sute de oameni care au umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură din Alexandria. Un aspect important de menționat ar fi acela că biletele puse în vânzare pentru spectacolele invitate în cadrul festivalului de teatru tânăr s-au epuizat foarte repede, astfel că și la “O noapte furtunoasă” s-a putut constata faptul că un număr de alexăndreni, veniți pe ultima sută de metri să-și cumpere bilet, n-au putut vedea piesa din cauză că toate biletele fuseseră achiziționate din timp de către iubitorii de teatru. Desigur, dincolo de părerea de rău pentru cei care n-au avut posibilitatea să asiste la spectacole, remarcăm totuși faptul că apetitul pentru cultură al alexăndrenilor este în creștere iar faptul că biletele care asigură accesul la spectacolele invitate s-au epuizat este un indicator ferm al acestei ipoteze.

Piesa “O noapte furtunoasă” a adus la Casa de Cultură public din cel mai variat, un motiv de bucurie fiind și acela că în sală s-au aflat și foarte mulți copii, care au râs minute în șir privind situațiile comice în care Caragiale și-a pus personajele. Proiectul teatral adus în fața alexăndrenilor în cursul serii de miercuri, 20 august, a demarat în anul 2013, sub formula unui exercițiu al studenților de la UNATC București.

noapte1

Deși nu a urmat întru totul textul literar consacrat de I.L. Caragiale, piesa a reușit să genereze situații extrem de comice, dar și o energie perceptibilă încă de la primele replici. Dacă adăugăm la toate acestea și un incident amuzant, petrecut pe scenă în timpul piesei, când Ziței i s-a rupt fermoarul rochiei, moment mascat foarte inteligent printr-o improvizație subtilă a colegilor de scenă, atunci chiar putem spune că alexăndrenii au găsit motive pentru a râde și pentru a se delecta cu talentul unor tineri actori, despre care vom mai auzi cu siguranță. Din distribuție au făcut parte: Alex Bogdan, Ștefan Pavel, Silviu Mircescu, Andrea Șovan, Alex Călin, Ana Bianca Popescu și Alina Suărășan. Spectacolul a fost regizat de Radu Gabriel iar scenografia a fost semnată de Mirela Niculescu și Aya Battah.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*