O fată din Teleorman a fost răpită în urmă cu 7 ani și nimeni nu știe de ea

în Actualitate/Actualitatea politică/Dezvăluiri

Traficul de persoane este o practică despre care vorbește destul de multă lume, dar puțini pot să înțeleagă cu adevărat dramele pe care acești mijlocitori de plăceri forțate le produc în viețile persoanelor exploatate în cel mai crud mod. Oameni fără scrupule sunt peste tot. Și cum din niciun lucru rău din lume nu lipsește Teleormanul, nici de acest capitol nu este străin județul nostru, din contră, am putea spune că aici se află niște structuri foarte bine închegate, pe care anchetatorii spun că au pus ochii, dar cercetările au fost îngreunate de foarte multe aspecte, despre care vom vorbi la momentul potrivit.

Odată cu povestea Alexandrei și a Luizei, alte situații dramatice ies la lumină din sertarele polițiștilor și ale procurorilor. O familie din Teleorman trece, de șapte ani, printr-o tragedie, de când fata lor a dispărut fără urmă.

Părinții fetei, pe numele său Ana Maria Chivu, au povestit seara trecută, la Antena 3, cum fiica lor, la vârsta de 21 ani, a fost răpită. În timp ce se îndrepta către casă, în zona unei păduri între Coșoteni și Roșiorii de Vede, a fost trasă de păr și bagată cu forța într-o mașină, potrivit martorilor.

Ana-Maria Chivu a fost răpită pe 5 mai 2012 și nu a fost căutată de nimeni timp de trei zile de la data dispariției, pe motiv că era weekend. Totuși, în momentul în care s-au demarat căutările, polițiștii au greșit pădurea. A fost răpită de o rețea de trafic de persoane, spun părinții, dusă în Spania și obligată să se prostitueze, după informațiile obținute între timp de apropiații fetei.

„Domnul comandant mi-a spus că duminică nu li s-a adus la cunoștință, deși ea fusese dată dispărută de vineri. Am primit un telefon de la cineva că vrea o recompensă în legătură cu Ana Maria. Mi-a spus că este sechestrată. Am fost la Poliție și mi-au comunicat că au găsit-o, că este o femeie din Roșiorii de Vede, pe care nu a întrebat-o nimeni nimic. Eu o cunoșteam pe femeia aia, am întâlnit-o pe stradă la ceva timp și am întrebat-o unde este fata mea, că ea m-a sunat, eu știu asta de la poliție. Ea mi-a spus că dacă Poliția nu i-a făcut nimic, mă cred eu mai deșteaptă?!”, a declarat mama Anei Maria.

Organele de anchetă nu i-au identificat pe răpitori, deși mama și tatăl fetei au nominalizat persoanele pe care le bănuiesc a fi făptași în acest caz. Ar fi vorba despre o rețea de trafic de persoane instituită de doi frați de etnie rromă din Roșiorii de Vede, care, se pare, au ”trecere” la ceea ce numim Justiție, că nimeni nu i-a deranjat până acum deși dosarul, început în urmă cu șapte ani, nu s-a finalizat nici în ziua de astăzi.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Se știe de traficul de persoane și de pentru prostituție și dosarele penale ori sunt soluționate cu nup ori sunt ținute în sertar. Tara asta nu are scapare , este foarte coruptă.

  2. In cel mai sarac judet al Romaniei, fetele lui frumoase au fost si vor fi in pericol. Au fost prada usoara pentru mafia comunista . Iar acum pentru retelele de traficanti.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*