O companie din București a câștigat lozul cel mare în Teleorman: va moderniza un drum mai scump decât cifra ei de afaceri pe toți anii de funcționare!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Contractele pe bani publici semnate în Teleorman sunt adevărate daruri divine pentru cei care le câștigă. Practic, dacă reușești să semnezi un contract în județul Teleorman, îți duci cifra de afaceri la valori nebănuite, uneori mai mari decât tot ce-ai reușit să încasezi de la deschiderea firmei. Este și cazul companiei S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L, care are o vechime de 13 ani în domeniul lucrărilor de construcții, cu un profit net în 2018 de 262.163 lei și cu 129 de angajați. Din datele financiare pe care am reușit să le accesăm rezultă că anul 2018 nu a fost unul prea bun pentru companie, profitul fiind în scădere cu 33%, iar cifra de afaceri cu 54%. G4Media.ro a scris în august că ALEXCOR TRADING este controlată de frații Ciocan din Caracal, prin intermediul Danielei Ciocan, asociat unic în firmă. Compania a fost deținută în acte până în 2017 de Marcel Nicola din comuna natală a fraților Ciocan, Rotunda, și avea un punct de lucru la aceeași adresă ca firmele Dancor și Clean Prest Active: Nicolae Teclu nr. 1, București.

Cifra de afaceri a companiei ALEXCOR TRADING SRL

Din 2009 și până în 2019, cifra de afaceri a companiei a oscilat de la 4.045.321 lei la 7.878.215 lei. În cel mai bun an al său, ALEXCOR Trading avea o cifră de afaceri de 27.895.585 lei. Nu spunem că acestea sunt valori mici pentru o companie care activează în domeniul construcțiilor, dar în realitate, compania cu sediul în București a câștigat lozul cel mare în Teleorman, unde a bifat un contract mai mare (cu aproximație) decât cifra de afaceri a companiei pe toți anii de activitate: 126.323.299,45 lei fără TVA. 

Situația companiei ALEXCOR TRADING SRL

Ce trebuie să facă ALEXCOR Trading pentru acești bani? Ei bine, n-are altceva de făcut decât să modernizeze DN52 Alexandria – Turnu Măgurele km 1+350 – km 44+600; km 49+194 – km 52+649. Și nu de unul singur, ci în cadrul asocierii S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L. – IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A. – S.C. PEGASUS ENGINEERING S.R.L., reprezentată prin S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L. 

Potrivit președintelui de Consiliu Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, proiectul este unul necesar (și aici nu-l contrazicem), iar finanțarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat. Perioada de proiectare, care include Proiectul pentru Autorizația de Construire, este de 5 luni, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Garanția oferită de câștigător este de 96 de luni.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*