liberinteleorman.ro

O butelie a explodat! O femeie cu arsuri grave, luată de elicopterul SMURD

6 decembrie 2023

Explozie butelie la o casă de locuit în localitatea Copăceanca. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD.

O bucătărie și un dormitor, pe o suprafață de cca. 20 mp, au fost distruse în totalitate de suflul exploziei, aceasta nefiind urmată de incendiu. Victima, o femeie de aproximativ 79 de ani, surprinsă sub dărâmături, a fost scoasă de vecini până la sosirea salvatorilor din cadrul Detașamentului Alexandria. Aceasta prezenta arsuri de gradul II și III, pe circa 20% din suprafața corpului, inclusiv pe căile aeriene. Echipajul medical de pe elicopterul SMURD, sosit în sprijin la locul evenimentului, a luat decizia intubării victimei și transportării la Spitalul Floreasca din municipiul București.

Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, potrivit ISU Teleorman.

Cauza probabilă a exploziei a fost o acumulare de gaze, cel mai probabil de la o butelie defectă, care s-a produs când femeia a încercat să aprindă aragazul.

Reamintim faptul că este foarte important ca cetățenii să cunoască și să respecte următoarele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile:

💥 Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate!
⛔ Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului!
✅ nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
✅ deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute; ✅ în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare;
✅ asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale;
✅ la aprinderea focului respectați principiul „gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze naturale;
✅ verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun. Este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

CSM Alexandria, invitație la meci pentru fanii handbalului

Următorul articol

Doliu imens: fiul unui preot din Teleorman a murit

Cele mai recente articole de Actualitate