O antreprenoare câștigă 32.000 de euro finanțare pentru a crea o afacere socială în Teleorman

în Actualitate

Fabricat in Tara lui Andrei (3)Mariana Ciufu este unul dintre cei 10 câștigători care au fost selectați din peste 180 de idei înscrise în competiția de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei – ediția a 2-a. Fiecare idee de afacere socială va primi până la 32.000 de euro și consultanță de business pentru un an. 20 de finaliști au primit 7 luni de consultanță și sprijin financiar de până la 1.500 de euro fiecare, pentru realizarea studiilor de fezabilitate. În total, în cele două ediții Fabricat în Țara lui Andrei, OMV Petrom a acordat granturi de peste 700.000 de euro și peste 2.000 ore de consultanță pentru susținerea afacerilor sociale nou create.

OMV Petrom a selectat 10 câștigători ai celei de-a doua ediții a competiției de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei. Programul susține idei de afaceri care rezolvă probleme sociale, generează locuri de muncă și aduc valoare economică și socială în comunitățile românești. Competiția Fabricat în Țara lui Andrei este finanțată de OMV Petrom și organizată în parteneriat cu Fundația NESsT.

Impactul afacerilor sociale în comunitate

Mariana Ciufu va pune bazele afacerii sociale „ECO Extract” în Videle, Teleorman. Va oferi 4 locuri de muncă și va colabora cu minim 14 producători locali în domeniul producției și ambalării de uleiuri vegetale. 2% din profit va fi investit în activități educaționale (nutriție sănătoasă) în comunitate.

Cei 10 antreprenori sociali își propun să genereze peste 35 de locuri de muncă în primul an de activitate. De asemenea, în aceeași perioadă vor genera venituri pentru încă 78 de localnici. Dincolo de beneficiile economice, valoarea unei afaceri sociale stă și în rezolvarea unor probleme în comunitate. Printre domeniile abordate de cele 10 afaceri sociale se regăsesc: asigurare de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, producție de plante aromatice, legume BIO, uleiuri vegetale sau accesorii vestimentare cusute de mână. De asemenea, multe dintre afaceri își propun să instruiască oamenii din comunitate pentru creșterea șanselor de angajare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*