Numele PSD pe toți pereții…

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

13198391_1493007774097280_617995865362382674_oÎn Alexandria, campania electorală în curs se desfășoară, ca de obicei, într-o ligă secundă. Nu cu dezbateri electorale din care cetățenii și-ar putea face o impresie despre candidat, ci doar cu denigrări reciproce și cu afișe pe care îi putem identifica pe candidați. Pe cei care au avut bani de afișe. Unii dintre aceștia sunt membri ai celui mai extins partid din județ. Pesediștii au avut mulți bani de afișe și de reviste și le-au împânzit deja prin tot orașul. Panourile electorale amplasate în municipiul Alexandria sunt pline cu afișe cu fața lui Gâdea și cea a lui Drăgușin, deși legea electorală interzice expunerea în asemenea manieră. Conform Legii nr. 115/2015, Art. 79, alin 4, pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica un singur afiș electoral.

La Alexandria, PSD a aplicat afișe cu duiumul și, până acum, doar Opoziția a luat atitudine, în sensul în care a anunțat toate organele abilitate despre fapta celui mai bine cotat dintre candidații la primărie – primarul în functie. Nu știm cum vor reacționa cei în măsură să vegheze la aplicarea legii, însă, știm sigur ca mulți dintre cetățenii care gândesc și analizează lucrurile în detaliu sunt dezgustați de afișajul în exces, indiferent despre ce politician care candidează ar fi vorba. Mai ales în cazul unora care s-au aflat și până acum în funcții și ale căror fapte ar trebui să vorbească în detrimentul foilor frumos colorate.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. Desi legea electorala interzice expunerea in asemenea maniera, nu inteleg de ce sunt afise cu fata lui Gadea si cea a lui Dragusin. Pe vremea mea se scria cu diacritice. Daca e o problema tehnica o inteleg, dar asa cum e scris articolul lasa loc la interpretari. Fara suparare!

    • Trendul la nivel de ţară nu ţine cont de câte ori apare faţa lui Draguşin pe panourile din Alexandria…Nici alexăndrenii nu ar trebui să ţină cont, decât, eventual, ca să-l amendeze (unii cu votul, alţii cu legea).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*