liberinteleorman.ro

Numărul șomerilor a ajuns la 19.927 în Teleorman

11 august 2015
Advertisement

ajofm teleormanÎn judeţul Teleorman, la sfârşitul lunii iulie, s-a înregistrat o rată a şomajului de 11.52%, numărul şomerilor, în evidenţă, fiind de 19.927 persoane, din care 7.781 reprezintă femei.

Din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M Teleorman, 2.374 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, din care 164 persoane, reprezintă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ.

Şomerii neindemnizaţi, deţin la sfârşitul lunii iulie o pondere de 88.09%, respectiv 17.553 persoane, majoritatea provin din mediul rural şi beneficiază de prevederile Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

În funcţie de localitatea de domiciliu, au fost înregistraţi în luna iulie, în mediul urban, un număr de 3.979 şomeri, iar în mediul rural 15.948 şomeri. Referitor la nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai ridicată, respectiv 81.96%, urmează şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal care deţin o pondere de 17.01%, iar cei cu studii universitare înregistrează o pondere de 1.03%, informează Iuliana Bădica, consilier superior în cadrul Compartimentului Juridic, Relaţii cu Publicul, Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ al AJOFM Teleorman.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Revolta movaliilor teleormăneni: PP-DD este mâncat de UNPR

Următorul articol

În sfârşit, Edi Oprea prestează pentru comunitate!

Cele mai recente articole de Actualitate