Nu vă stresaţi, fiindcă riscaţi să clacaţi!

în Actualitate/Educatie

Monica Vasilescuagricol (1)

Traiul din fiecare zi, locul de muncă, ritmul accelerat al vieţii, tehnologizarea, toate au devenit un factor continuu de stres, care, netratat, poate duce la ceva mai grav, poate chiar la situaţii de depresie. Pentru ca starea de stres din viaţa personală, emoţional-afectivă şi socială să fie conştientizată şi, pe cât posibil, diminuată, profesorul Anca Ciocârlan, de la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria (Agricol), a iniţiat o acţiune la care i-au fost părtaşi şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor competente în domeniu.

La evenimentul derulat marţi au participat, între alţii, coordonatorul Centrului Antidrog Teleorman, Oana Ion, psihologul Carmen Barbu, dar şi profesori şi elevi ai unităţii de învăţământ. O adevărată lecţie de studiu al comportamentului uman a fost dată celor prezenţi de către profesorul liceului, psiholog Alina Laza, care a explicat, pe înţelesul tuturor, cum funcţionează psihicul uman în situaţii de stres.

La rândul său, iniţiatorul activităţii, profesorul Anca Ciocârlan, a povestit de unde a pornit gândul de a marca ziua antistres, în care a implicat mai multe clase de elevi de la liceul amintit. “Mie mi-a încolţit ideea de a face o manifestare cu ceva timp în urmă şi am constatat că Fundaţia Internaţională “Ana Aslan” a înlesnit, anul trecut, declararea datei de 28 octombrie ca Ziua Antistres. Preşedintele fundaţiei, Luiza Spiru, şi-a exprimat dorinţa ca în această zi să nu se lucreze. Totuşi, este o zi lucrătoare, iar noi suntem obligaţi să ne confruntăm cu stresul zi de zi. Am pregătit, împreună cu elevii, nişte materiale legate de acest subiect, care se referă la definiţii, cauze, dar şi soluţii la starea de stres”, a spus Anca Ciocârlan.

Şi ceilalţi invitaţi la activitate au atras atenţia că stresul este un factor perturbator, căruia unii reuşesc să îi facă faţă, dar alţii ajung să aibă probleme medicale. La toate mesajele date, concluzia a fost unanimă: să încercăm să ne stresăm cât mai puţin, pentru a avea un randament mai bun în activităţile cotidiene, dar şi pentru a avea o stare bună de sănătate.agricol (2)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*