liberinteleorman.ro

”Nu poți să te trezești peste noapte „vedetă”, trebuie să urci pe scări, nu să iei liftul” – Interviu cu make-up artistul Alexandra Flămînzeanu –

1 aprilie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

alexandra flamanzeanuAlexandra Flămînzeanu este unul dintre cei mai cunoscuți make-up artiști de la noi. Printre fetele care fac uz de arta machiajului pentru înfrumusețare se aude des numele ei, alăturat discuțiilor despre modul cum reușește să profite de trăsăturile bune ale fiecăreia pentru a le evidenția frumos. Deși s-a școlit într-un alt domeniu, Alexandra nu a încetat niciodată să spere că va avea prilejul de a face o profesie din pasiunea sa, care este, fără doar și poate, make-up-ul.

Despre începuturile sale, despre importanța machiajului în viața de zi cu zi, despre rujul roșu, dar și despre greșelile pe care le fac femeile atunci când aleg să se machieze singure, a vorbit Alexandra Flămînzeanu, într-un interviu interesant acordat ziarului Liber în Teleorman.

 

Reporter: Alexandra, pentru început, povestește-ne un pic despre tine și despre ceea ce ai făcut înainte de a deveni make-up artist…

Alexandra Flămînzeanu: Să încep prin a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru că sunt printre puținele persoane care au norocul să facă ce le place și, în plus, această pasiune este și principala sursă de venit. Am cochetat încă de acum 10 ani cu această pasiune, dar mi-am urmat studiile în altă direcție, am urmat o facultate și am avut un job în alt domeniu-deloc creativ, dar niciodată nu am renunțat să sper că într-o zi am să ajung make-up artist. Am lucrat în vânzări IT timp de trei ani de zile, iar în weekend machiam, iar din banii pe care-i strângeam achiziționam produse.

Reporter: De ce te-a atras arta machiajului? Când ai învățat să machiezi?

Alexandra Flămînzeanu: Machiajul a fost o formă de a-mi exprima pasiunea pentru culoare și frumos. De mică eram talentată la desen, mergeam în tabere de creație, temele la desen erau favoritele mele. Un aport important l-a avut și mama mea, care nu ieșea din casa fără să se machieze, iar eu, imediat ce pleca, încercam să o imit, dar în culori mai haioase. Prietenele mele apelau mereu la mine pentru a le machia, iar mulțumirea lor mi-a atras fără să vreau și alte persoane care, în timp, mi-au devenit cliente. Deci, prima intersectare cu machiajul a fost acum 10 ani, de cinci ani am început să fiu căutată pentru a face acest job, acum doi ani am făcut primul curs și am obținut o diplomă acreditată, iar de un an de zile este singurul lucru care îmi generează un venit.

Reporter: Ce obstacole a trebuit să înfrunţi la început?

Alexandra Flămînzeanu: Începutul este greu în orice domeniu, dar în acesta, investiția este foarte mare. Acesta a fost singura problemă, să-mi pot achiziționa toate produsele pentru beauty case. Primul curs mi-a fost achitat de către părinți, cărora le mulțumesc enorm, apoi tot ce a urmat, din ce câștigăm eu. Acesta a fost problema mea. Sunt persoane la care problema nu este financiară, ci talentul său lipsa clientelei.

Reporter: Reușești mereu să obții frumusețea în natura umană?

Alexandra Flămînzeanu: Orice femeie este frumoasă. Când clienta vine la mine, o analizez foarte bine. Este imposibil să nu aibă o trăsătură frumoasă pe care să o scot în evidență. Dacă ascund defectele și evidențiez calitățile, întotdeauna clienta este mulțumită și pleacă mult mai încrezătoare. Sunt persoane care vin la mine să le machiez doar pentru că vor să se simtă bine, nu pentru că au un eveniment, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine, iar eu le apreciez pentru acest lucru.

Reporter: Ai participat la foarte multe cursuri de machiaj. Te-au ajutat să-ți creezi propriul stil sau doar să stăpânești arta culorilor?

Alexandra Flămînzeanu: Participarea mea la cursuri nu se va opri niciodată, pentru că mereu avem de învățat, iar în acest domeniu, trebuie să te actualizezi periodic. Apar produse noi, apar tehnici noi, sunt o grămadă de traineri internaționali care au viziuni diferite și care vin cu informații noi. După fiecare curs la care merg mă reinventez, mă inspir, e ca o gură de aer proaspăt. Stilul este unic, fiecare om are interpretarea lui la ceea ce percepe.

Reporter: Portofoliul tău este vast. Poți spune că ai un machiaj favorit? De ce?

Alexandra Flămînzeanu: Eu consider că sunt la început de drum. Am foarte multe lucrări, dar mare parte din ele sunt pe partea de beauty-salon. Anul acesta am considerat că este momentul să trec la următorul nivel, unul mai creativ, care necesită o echipă, nu doar un make-up artist. Mă refer la concepte creative și fashion, care sunt necesare pentru a crește ca artist. Din ce am realizat până acum, rămân fanul machiajului pin-up. Este un machiaj care înfrumusețează orice persoană și-i dă un aer sexy.

Reporter: Care este produsul tău preferat?

Alexandra Flămînzeanu: Dacă trebuie să mă limitez la un singur produs, am să aleg rujul roșu. Este favoritul meu, dar nu-l recomand zilnic.

Reporter: Ce greșeli frecvente fac femeile când se machiază?

Alexandra Flămînzeanu: Cea mai des întâlnită greșeală este machiajul în exces. Văd multe fete cu ten frumos care-și aplică foarte mult fond de ten inutil. Pensarea și conturarea sprâncenelor este o problemă la multe persoane și este foarte important să aibă o formă potrivită fizionomiei, pentru că sprânceana dă expresivitatea. Era o mare problemă și dermatograful negru, pe care toate femeile, indiferent de forma ochiului, îl aplicau pe conjunctivă, dar văd că ușor, ușor am scăpat de el.

Reporter: Care sunt tendințele în materie de make-up în 2015?

Alexandra Flămînzeanu: În 2015 se poartă machiajul nude, pe care eu îl ador şi-l port aproape zilnic. Acesta implică aplicarea unui fond de ten ușor fixat cu pudră, un contur fin al pomeților, un blush natural, mascara și ruj într-o culoare apropiată pielii. Un alt trend este eyeliner-ul negru în linii groase și grafice, dar și eyeliner-ul colorat. Primăvara și vara este absolut necesar să purtam ceva colorat, fie pe pleoape, fie pe buze. Legat de buze, nici anul acesta nu lipsesc culorile tari, roșu, corai și mai ales culoarea anului: marsala.

Reporter: Contează moda sau e mai important să ai un machiaj care să ți se potrivească?

Alexandra Flămînzeanu: Tendințele propuse de marile case de modă sunt superbe, însă trebuie purtate în funcție de fizionomie și temperament. Poți să arăți superb cu un ruj fucsia, dar să nu te reprezinte. Deci, atenție la ce alegeți!

Reporter: Cât la sută din femeile aranjate de tine au probleme cu tenul și în ce constau acestea?

Alexandra Flămînzeanu: Majoritatea femeilor au probleme cu tenul. Sunt foarte multe cauze care generează un aspect neplăcut: hidratarea nepotrivită, lipsa exfolierii, demachierea incorectă și incompletă, acumularea toxinelor, folosirea unor produse nepotrivite tipului de ten sau care nu sunt destinate folosirii zilnice.

Cel mai des mă confrunt cu problema tenului care nu este exfoliat. Pe un astfel de ten, produsele aplicate nu se fixează uniform și nu țin la fel de bine ca pe un ten bine pregătit. De aceea, recomand clientelor care vin pentru machiaj să-și îngrijească tenul corespunzător, dacă nu merg la un salon pentru asta, o pot face și acasă cu produse naturiste, important este să aibă un ten sănătos.

Reporter: Care este cea mai mare dorință profesională a ta?

Alexandra Flămînzeanu: Îmi doresc să pot face această meserie toată viața, să mă bucur de culori, arta și satisfacția clientelor mele. Nu-mi stabilesc niciodată limite fixe unde aș vrea să ajung, dar știu că vreau să fiu mai bună cu fiecare lucru pe care-l fac și vreau să cresc progresiv. Este un sfat pe care-l dau tuturor, nu doar colegilor din acest domeniu: toate se întâmplă la timpul lor, când ești pregătit să duci sarcinile la bun sfârșit. Nu poți să te trezești peste noapte „vedetă”, trebuie să urci pe scări, nu să iei liftul.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Portret de fotbalistă: Cristina Sandu

Următorul articol

Noile Coduri au fost dezbătute la Videle

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,