Noul PNL revine la “fostele iubiri”

în Actualitatea politică

ion izinaCarmen Dumitrescu
Organizaţia PDL Alexandria, condusă de Florin Titirişcă, începe să se reconfigureze. Dar se pare că forţe politice proaspete nu se mai găsesc prin judeţ şi, cu atât mai puţin prin municipiu, aşa că organizaţia a fost nevoită să revină la “fostele iubiri”. Personaje despre care mulţi dintre noi credeau că şi-au trăit traiul şi şi-au mâncat mălaiul politic, aşa că nu mai sunt interesate de mocirla vieţii politice autohtone, au decis să se “reactiveze” în PDL Alexandria. Pardon! În noul PNL… Care se dezvoltă, însă, tot pe două direcţii, unitatea lipsindu-le în totalitate opozanţilor la PSD. Încet, încet, constăm că aripa democrat-liberală a noului PNL se reface din fragmentele trecutului, oferind nu alternative noi, ci oameni cu notorietate din vechime. Potrivit preşedintelui PDL Alexandria, Florin Titirişcă, organizaţia pe care o conduce se va “reîmprospăta” acum cu trei achiziţii, pe cât de vechi, pe atât de noi: Adrian Bădulescu, Ştefan Năstase şi Ion Izină.

Adrian BadulescuÎn ceea ce-l priveşte pe Bădulescu, acesta oricum nu poate fi foarte activ în Alexandria, el desfăşurându-şi activitatea de bază în Bucureşti, însă, uneori, când şedinţele sunt organizate după amiaza, fostul deputat poate fi văzut pe la sediul partidului. Ne aşteptăm, desigur, să candideze la parlamentare, pentru că ar fi singura cale pentru partid de a-l răsplăti pentru acest efort consistent.
Despre Ştefan Năstase ştim că a fost consilier local, fiind cunoscut la vremea respectivă pentru tonusul lui foarte războinic din şedinţele forului decizional local. O bună perioadă de timp, acesta n-a mai putut fi văzut în viaţa publică, preferând să-şi ia o pauză de la politică. Mulţi dintre noi credeam că e definitivă, dar omul cât trăieşte, are surprize.
Ion Izină este cunoscut, mai curând, de la PP-DD, el ocupând nu cu prea multe luni în urmă un fotoliu de consilier judeţean. Însă, după ce Liviu Neagu şi-a schimbat viziunea, acesta a pierdut sprijinul politic al partidului violet şi fotoliul de ales. A rămas nemulţumit şi dezorientat o perioadă, după care şi-a găsit, în mod evident, calea… Oricum, dacă s-a descurcat cu Neagu, nu avem nicio îndoială că-i va face faţă cu succes şi lui Florin Titirişcă. Iar dacă Izină joacă şi şah, parteneriatul este beton armat!
Nu ştim în ce măsură viziunea lui Titirişcă asupra dezvoltării partidului e una cu adevărat sănătoasă, achiziţiile de resurse umane fiind orientate, în cazul partidelor care vor să câştige alegerile, către partea tânără a populaţiei. Însă, pe undeva, are şi colericul consilier dreptatea lui, pentru că PDL nu mai avea prea multe nume cu notorietate după plecarea lui Niţulescu. Doar timpul va demonstra dacă opoziţia teleormăneană este sau nu capabilă de vreo performanţă politică, însă până atunci putem avea îndoieli. Mai ales că revenirea către “fostele iubiri” nu e niciodată o iniţiativă bună, pentru că viitorul se construieşte cu oamenii viitorului, nu ai trecutului.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. Izina asta e un derbedeu politic care a trecut prin toate partidele posibile.Eu nu inteleg ce a facut omul asta? in afara de faptul ca vindea posirca de vin in gura pietei.

  2. echipa de soc. nu stiu cum e badulescu dar nevasta-sa e proasta-n gura si tupeista de n-are pereche. pacat

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*