liberinteleorman.ro

Noul film Moromeții va putea fi văzut și la Alexandria

22 octombrie 2018

Monica Vasilescu

După premiera de gală programată pe 5 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, filmul „Moromeţii 2”, de Stere Gulea, va beneficia de o serie de avanpremiere organizate sub forma unei caravane ce va ajunge în mai multe oraşe din ţară. Și Alexandria se află printre locațiile stabilite de organizatori, dar, deocamdată, nu a fost stabilită data când va rula filmul în capitala de județ care nu mai are cinematograf normal de mai bine de 20 ani. Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film îşi propune să ajungă în peste 50 de oraşe, în special unde nu există multiplex sau alte săli de cinema.

În cel de-al doilea film Moromeții, Ilie Moromete a fost jucat de Horațiu Mălăele, Catrina Moromete a fost interpretată de actrița Dana Dogaru, iar Iosif Pastina a fost în rolul lui Niculae. În distribuția filmului îi vom regăsi pe: Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Filmările au avut loc în aceeași casă și în același sat în care a fost turnat primul film, în urmă cu 30 de ani (în vara anului 1985), la Talpa, din județul Teleorman, sat apropiat comunei Silistea-Gumești, localitatea în care s-a născut cel mai mare scriitor român – Marin Preda.

Horațiu Mălăele în rolul lui Moromete

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Deși suntem la sfârșit de octombrie, parcarea la restaurantul lui Tăbăcitu e tot gratuită!

Următorul articol

Copiii de la Grădinița 2 din Alexandria vor fi mutați la altă grădiniță

Cele mai recente articole de Actualitate