Noul film Moromeții va putea fi văzut și la Alexandria

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

După premiera de gală programată pe 5 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, filmul „Moromeţii 2”, de Stere Gulea, va beneficia de o serie de avanpremiere organizate sub forma unei caravane ce va ajunge în mai multe oraşe din ţară. Și Alexandria se află printre locațiile stabilite de organizatori, dar, deocamdată, nu a fost stabilită data când va rula filmul în capitala de județ care nu mai are cinematograf normal de mai bine de 20 ani. Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film îşi propune să ajungă în peste 50 de oraşe, în special unde nu există multiplex sau alte săli de cinema.

În cel de-al doilea film Moromeții, Ilie Moromete a fost jucat de Horațiu Mălăele, Catrina Moromete a fost interpretată de actrița Dana Dogaru, iar Iosif Pastina a fost în rolul lui Niculae. În distribuția filmului îi vom regăsi pe: Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Filmările au avut loc în aceeași casă și în același sat în care a fost turnat primul film, în urmă cu 30 de ani (în vara anului 1985), la Talpa, din județul Teleorman, sat apropiat comunei Silistea-Gumești, localitatea în care s-a născut cel mai mare scriitor român – Marin Preda.

Horațiu Mălăele în rolul lui Moromete

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*