Noi percheziții în Teleorman. Ținta: comercianți de alcool, suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani

în Actualitate/Actualitatea politică

politiaCarmen Dumitrescu

În cursul zilei de ieri, 6 ianuarie, au avut loc noi percheziții la Alexandria. De data aceasta, starurile au fost polițiști specializați în combaterea criminalității organizate și procurori DIICOT din Teleorman. Aceștia ar fi efectuat, potrivit unui comunicat emis de Poliția Română, un număr de 17 percheziții pe raza județelor Teleorman, Ilfov, Constanța și București la locuințele mai multor persoane suspectate de generarea unui prejudiciu de 4.500.000 lei prin infracțiuni economice în domeniul comerțului cu băuturi alcoolice.

Din datele oficiale pe care le avem la dispoziție reiese că ar fi vorba despre patru persoane bănuite că, în „perioada 2010 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali ai două societăţi comerciale care aveau ca obiect de activitate comerţul cu băuturi alcoolice, din municipiul Alexandria, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni economice.  Pe parcursul derulării activităţii infracţionale, grupul ar fi fost sprijinit de alte persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai altor 10 societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, cu un comportament de tip „fantomă”. Prin efectuarea unor operaţiuni financiare fictive, cei în cauză s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale cu 4.520.471 de lei.”

În cadrul operațiunii polițienești au fost ridicate 2 laptopuri, 2 hard–disk–uri, 5 stick-uri de memorie, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. În plus, pentru recuperarea prejudiciului au fost puse în executare 18 mandate de aducere şi au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra a 14 autoturisme şi a 9 imobile (case şi terenuri) deţinute de cei în cauză.

Momentan, nu dispunem de informații privitoare la identitatea celor în cauză, însă vom reveni cu amănunte, pe măsură ce le vom avea.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*