Noi dezvăluiri în cazul bărbatului electrocutat: „Toată dimineața a schimbat becurile la stâlpi cu încă un coleg de-al lui, asistați de viceprimar”

în Dezvăluiri

Ieri, în localitatea teleormăneană Rădoiești, un tânăr de 35 de ani a murit, în timp ce schimba un bec de pe un stâlp de înaltă tensiune. În urma lui a rămas o familie îndurerată și trei copii mici. Nu doar oamenii din localitate, ci însuși primarul susține că tânărul mai făcea astfel de servicii primăriei de acolo, împreună cu un alt coleg. Fără echipament de protecție, fără instructaj specializat și, mai ales, fără contract! Iar primarul din Rădoiești crede că e suficient să se scuze, jurând în fața presei că nu el personal l-a rugat pe tânăr să schimbe becurile din localitate, lucru pe care trebuia să îl facă o societate autorizată în acest sens.

Varianta publică, prezentată chiar și de Poliția Teleorman, este aceea că bărbatul ar fi fost rugat să schimbe becul pe stradă de „o vecină”. Cu toate acestea, tânărul locuia în Rădoiești Deal, iar stâlpul pe care murit este localizat în satul Rădoiești Vale. Deci ipoteza vecinei cade, mai ales în condițiile în care era însoțit de viceprimarul localității când s-a întâmplat tragedia.

Iată, în primul rând, ce ne povestesc vecinii.

La noi în comună acum este foarte mare fierbere, datorită primarului și celor apropiați lui pentru că timp de 12 ani nu au facut nimic în comună iar acum vin cu lucruri de doi lei. Deci viceprimarul era la fața locului cand s-a întâmplat nenorocirea și se aflau chiar pe ulița unde primarul are o cârciumă. Da, el locuia în Rădoiesti -Deal, unde toată dimineața a schimbat becurile la stâlpi cu încă un coleg de-al lui, asistați de domnul viceprimar. Și tragedia s-a întâmplat în Radoiești-Vale, satul natal al d-nului primar unde drum asfaltate este decât această ulița unde s-a întâmplat nenorocire și unde se află cârciumă edilului.”, ne-a spus o cunoștință de-a bărbatului decedat.

Potrivit unei vecine, bărbatul s-a urcat pe stâlp la cererea primarului, care i-ar fi solicitat să facă asta cu toate becurile nefuncționale din localitate: “Băiatul electrocutat a fost rugat de primărie sa schimbe becurile în toată localitatea. Nu se afla la el pe stradă, astăzi a schimbat aproape în toată localitatea becurile. Domnul viceprimar era cu el când s-a întâmplat tragedia.”

Primarul Ion Cioacă, însă, spune că a fost plecat și nu a reușit să vorbească personal cu tânărul, dar că a vorbit pe această temă cu un coleg de-al tânărului. El nu neagă că decedatul mai făcea astfel de servicii comunei, dar spune că era foarte priceput. Totuși, nu l-a întrebat nimeni niciodată dacă poartă sau nu echipament de protecție.

Copilul ăsta s-a suit să schimbe un bec și s-a electrocutat. Viceprimarul o fi fost cu el, eu nu știu, ieri am fost la Alexandria, alaltăieri am fost plecat, chiar nu știu, eu personal nu am vorbit cu el. Vorbisem cu celălalt, un coleg al lui, care lucra la cablu. Da, a mai schimbat becuri prin comună și înainte, că a lucrat la firma de cablu. Nu știu dacă înainte s-a urcat tot fără echipament, că nu e angajatul primăriei. Deci eu jur că nu am vorbit cu el. „, ne-a declarat Cioacă.

Între timp, un dosar penal este instrumentat în aceste zile și se va încerca elucidarea condițiilor în care un om, fără a fi angajat al primăriei, făcea servicii periculoase primăriei, cu viceprimarul după el. Mulți oameni din acuză administrația locală că și-a pătat mâinile cu sânge.

1 Comment

  1. Unde drq primarul era plecat cand el se plimba prin sat in timp ce omul care a murit schimba becurile in sat.. nu stie cum sa se scoata, cel mai prost primar, nu a realizat nimic in comuna de cand e la conducere. LA PUSCARIE !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*