liberinteleorman.ro

Noi audieri în dosarul TelDrum

4 decembrie 2017

Monica Vasilescu

Astăzi, doi martori cheie din dosarul TelDrum sunt audați la Direcția Națională Anticorupție. Opt co-inculpați se regăsesc în gruparea acuzată de DNA, între care Marian Fișcuci, acționar majoritar la TelDrum, Petre Pitiș, fost consilier județean, Florea Nedea, angajat TelDrum, Ion Florian, om de afaceri, Mugur Bățăuș și Marian Predescu, funcționari publici, Victor Piperea, angajat la Consiliul Județean, și Daniel Neagoe.

În cauza în care Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire pentru constituirea unui grup infracți­onal organizat, abuz în serviciu și prezentarea de date inexacte, prejudiciul oficial reținut de procurorii DNA este de 33.848.589 de lei, așa rezultă din comunicatul de presă remis în ziua punerii sub acuzare. Acest prejudiciu este constituit dintr-o pagubă de trei milioane de lei, aferente achiziției, în 2008, de către Consiliul Judeţean Teleorman, a unui tren recicla­tor-stabilizator la rece în situ, o diferență în plus de 25.600.927 de lei, acordată de Consiliul Județean companiei TelDrum la un contract din 2008, o altă sumă în plus, calculată de procurori în cazul acordării unui alt contract din 2009, și suma de 77.790,32 lei, reprezentând sustragerea de la plata unor taxe către bugetul de stat. Fiind vorba despre o investigație care vizează un buget total de peste 21 de milioane de euro fonduri europene, încasate de TelDrum de la CJ Teleorman pentru lucrări la infrastructura drumu­rilor, OLAF recomandă DNA să rețină și să recupereze integral această sumă. Ca atare, s-a dispus instituirea acestui sechestru asigurător pe bunurile acuzaților, dar nu se știe de unde va fi recuperată întreaga sumă pentru că, Dragnea cel puțin, are o avere de om normal în declarația oficială…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Încă un record nedorit în Teleorman: avem cei mai mulți asistați social din țară!

Următorul articol

CSBT Alexandria joacă un meci de baschet pentru a-l ajuta pe Eric, micuțul grav bolnav

Cele mai recente articole de Actualitate