liberinteleorman.ro

Noi abuzuri emoționale la DGASPC Teleorman – 3 angajați țipă la un copil cu handicap – AUDIO

17 august 2023
Advertisement

Într-un nou caz de neglijare a drepturilor copilului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman este din nou în centrul atenției, de data aceasta pentru comportamentul abuziv al unor angajați către un copil aflat în plasament.

În data de 2 august 2023, în plin scandal legat de comportamentul unor angajați cu micuții din centrele sociale, la etajul 1 al clădirii DGASPC Teleorman, trei salariați, au fost observați într-o confruntare verbală cu un copil aflat în plasament, care suferă de handicap, potrivit surselor noastre. Țipetele și jignirile au răsunat pe holul instituției în timpul după-amiezii, semnalând un comportament inacceptabil din partea unor angajați plătiți din bani publici pentru a îngriji copiii fără părinți.

În jurul orei 17.00, s-au auzit țipete și gălăgie la etajul 1 al clădirii DGASPC Teleorman. Potrivit unei înregistrări pe care Liber în Teleorman a primit-o de la surse din cadrul AJPIS Teleorman, care a surprins doar o parte a incidentului, trei șefi din instituție, identificați ca Vasilescu Ciprian (șef birou), Curcă Mirela (șef serviciu) și Urziceanu Elena (șef birou), au fost implicați într-o confruntare verbală cu o fată aflată în plasament la A.M.P., o persoană cu handicap.

În înregistrare se poate auzi că, în timpul disputei, minora, vizibil afectată, a început să plângă. Cu toate acestea, comportamentul agresiv și lipsa de sensibilitate a celor trei adulți nu au încetat, aceștia continuând să țipe și să jignească fata, amenințând-o cu psihiatria. În loc să se folosească de empatie și să abordeze situația cu profesionalism, aceștia au amplificat starea de stres și disconfort a minorei.

Educator: „Ia pastile și liniștește-te odată. (…) Tu, dacă faci chestiile astea, o să te ducă la un spital de psihiatrie și o să te bage pe tratament. Nu înțelegi de bunăvoie”.

Prin acțiunile lor, cei trei angajați ai DGASPC Teleorman au încălcat în mod clar Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Acest incident a cauzat abuz emoțional asupra minorei, un act interzis de lege, care are drept scop să protejeze binele și bunăstarea copiilor aflați în situații vulnerabile.

Directorul general al DGASPC Teleorman, Drăgomirescu Florinel, care este detașat la această instituție, a fost informat cu privire la incident. Cu toate acestea, acesta nu a considerat situația ca fiind gravă. Incidentul a fost adus și în atenția prefectului județului Teleorman.

Acest incident subliniază importanța monitorizării stricte a respectării drepturilor copilului în instituțiile de protecție socială. Autoritățile au responsabilitatea de a investiga incidentul, de a lua măsuri corespunzătoare împotriva celor implicați și de a asigura că toți copiii aflați în plasament beneficiază de un mediu sigur și de sprijin adecvat pentru dezvoltarea lor.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Nicoleta Milea, nouă apariție editorială: „Devoratoarea de cărți”

Următorul articol

Ică Florică Calotă: „Funcționarii și specialiștii din primăriile rurale vor primi bani pentru transport”

Cele mai recente articole de Actualitate