liberinteleorman.ro

Noaptea Muzeelor – Activități în Teleorman

12 mai 2022
Advertisement

„7 DECENII ÎN 7 ORE” – sub acest generic, Muzeul Judeţean Teleorman marchează sâmbătă, 14 mai 2022,  a XVIII-a ediţie a Nopţii Muzeelor.

       Între orele 17.00-24.00, instituţia noastră propune vizitatorilor să petreacă o seară specială și să se bucure alături de noi de aniversarea a 70 de ani de la înființarea Muzeului Județean Teleorman.

     Cei care ne vor trece pragul vor putea vizita expoziţiile permanente –„Înapoi în timp”- Arheologie şi Numismatică în judeţul Teleorman; Aspecte etnografice teleormănene – şi temporare – 1 mai 1952-1 mai 2022 – Muzeul Judeţean Teleorman la a LXX-a aniversare; Societăţi de asigurare şi bănci româneşti în obiecte promoţionale – colecţia Alexandru Ivan, Bucureşti; Exponatul lunii mai – Vasul zoomorf de la Alexandria „Gorgan”.

     Între orele 20.00 – 21.30, vizitatorii sunt invitați la o prezentare de costume populare tradiționale din Teleorman și la momente folclorice tradiționale desfășurate în cadrul expoziției permanente de etnografie, moment realizat cu colaborarea Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman.

     Ediția din acest an a Nopții Muzeelor va marca și împlinirea a 581 de ani de la prima atestare a județului Teleorman (14 mai 1441) printr-o expoziție fotografica intitulată „Teleormanul necunoscut” și prin proiecția filmului documentar „Județul Teleorman”, realizat în 1994 de R.A. Studioul Cinematografic „Sahia Film”. Proiecția filmului va avea loc între orele 18.99-19.30 și 20.00-21.30 în spațiul amenajat la etajul 1 al muzeului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleorman, în topul banilor primiți prin Programul „Anghel Saligny”

Următorul articol

Grow Outstanding Action Leaders Camp, competiție pentru elevii teleormăneni

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,