liberinteleorman.ro

Noaptea Muzeelor 2016: cel mai lung eveniment dedicat istoriei și artei

23 mai 2016

Monica Vasilescu

noaptea muzeelor (2)Teleormănenii interesați de istorie, artă sau știință s-au putut bucura, sâmbătă seara, de Noaptea Muzeelor 2016, un eveniment cultural în cadrul căruia instituția de profil din județul nostru a fost vizitată, gratuit.

În acest an, Muzeul Judeţean Teleorman a marcat cea de-a XII-a ediţie a Nopţii Muzeelor printr-o “Noapte de teatru la muzeu”. Între orele 18.00 – 20.00, în curtea muzeului, au fost puse în scenă două piese de teatru: “Serpentina” – de Paul Everac şi “Boul şi viţeii” – de Ion Băieşu, interpretate de Trupa de Teatru Scenik din cadrul Centrului Judeţean de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare Teleorman. Regia artistică a celor două piese care au impresionat la fiecare reprezentație în public este semnată de Nicolae Doboş.
Iubitorilor de expoziţii şi de colecţii, Muzeul Judeţean Teleorman le-a deschis porţile celor trei expoziţii permanente – “Înapoi în timp: Arheologie şi Numismatică în judeţul Teleorman” (Sala Neoliticul, Sala Eneoliticul, Sala Tezaure Monetare), “Aspecte etnografice ale satului teleormănean” şi “Colectivizarea în Teleorman. Rezistenţă şi acceptare forţată” – şi a celor trei expoziţii temporare “Păpuşile şi moda franceză de-a lungul timpului” (în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova), “Lemnul în cultura populară teleormăneană” (în colaborare cu Muzeul Municipal „Petre Voivozeanu” Roşiorii de Vede), “Sosirea militarilor francezi în Alexandria, 6 noiembrie 1918″ (Exponatul Lunii). În curs de pregătire sunt și alte expoziții interesante, după cum am aflat de la directorul Muzeului Județean Teleorman – Pavel Mirea, două dintre acestea axându-se pe arheologie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dezbatere: “Capitalul privat românesc – o șansă pentru dezvoltarea economică a României”

Următorul articol

Lora, Puya, Ester & Vescan, la ,,Alexandria Pop Fest”

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la