liberinteleorman.ro

Nițulescu își va petrece concediul politic pe FB

15 ianuarie 2015

Nitulescu FbCarmen Dumitrescu
Concediul politic e de neconceput pentru un politician de talia lui Nițulescu. Și, cu toate acestea, astăzi Bitanu’ stă la frâiele democrat-liberalismului teleormănean… Și chiar dacă toată lumea l-a perceput ca pe un animal politic feroce, dispus întotdeauna să-și sfâșie adversarii și să-și anihileze partenerii, iată că incredibilul s-a produs și, dintr-o dată, viața lui Nițulescu pare desprinsă dintr-un film despre realități paralele și, de ce nu, perpendiculare.

Ne amintim, probabil, că pe vremea când era prefect de Teleorman, consilierul său de imagine i-a dat ideea deschiderii unui cont pe Facebook, pentru a afla, în mod direct, cât de iubit e în Teleorman și, de ce nu, în afara județului. Copleșit de atâta iubire, exprimată prin imprecații și insulte, Nițulescu a decis să renunțe la promovarea online și să-și vadă liniștit de afacerile lui. În plus, la vremea respectivă avea tendința să lovească jurnaliști, cu vorba sau cu mâna, așa că închiderea contului a fost interpretată drept o măsură de protecție în fața celor mulți și proști, care-i doresc răul.
Acum, însă, după ce DNA-ul i-a dat planurile politice peste cap și a decis să ia o pauză, Nițulescu și-a deschis un nou cont de Facebook. Un cont personal, care ne arată un altfel de Nițulescu: uman și afectuos. Desigur, cei care nu-l cunosc ar putea fi induși în eroare de imaginea bunicului zâmbitor și afectuos. De fapt, și cei care îl cunosc ar putea fi consternați de ipostaza nouă la care Nițulescu vrea să se adapteze, pentru că imaginea din mediul virtual e greu de pus în același puzzle cu restul personalității nițulesciene.
Dar poate că personajul politic joacă acum într-un alt film… Ne întrebăm, desigur, cam cât timp va mai dura până când Nițulescu se va prinde că retragerea lui din politică nu poate fi temporară, astfel că va reveni la vechile obiceiuri publice agresive. Dar probabil că de la o vârstă, lucrurile încep să se vadă puțin mai neclar. Așa ne și explicăm faptul că politicianul a pus frâiele partidului în mâinile lui Bitanu’ de la Suhaia, nu într-ale lui Titirișcă de la Alexandria. Timpul le va clarifica pe toate și va demonstra care au fost deciziile bune și care cele neinspirate ale jupânului democrat-liberal. Până atunci, Nițulescu rămâne virtual și joacă într-un film cu zâmbete și afecțiune. Un film în care i-am recomanda prietenește să și rămână. De la o vârstă încolo, chiar și politica își pierde farmecul…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Emil Stănimir este al doilea om din Poliţia teleormăneană, cu patalamaua la dosar

Următorul articol

Almăjanu declară, dar… nu face primăvară!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică