Nițulescu își va petrece concediul politic pe FB

în Actualitatea politică

Nitulescu FbCarmen Dumitrescu
Concediul politic e de neconceput pentru un politician de talia lui Nițulescu. Și, cu toate acestea, astăzi Bitanu’ stă la frâiele democrat-liberalismului teleormănean… Și chiar dacă toată lumea l-a perceput ca pe un animal politic feroce, dispus întotdeauna să-și sfâșie adversarii și să-și anihileze partenerii, iată că incredibilul s-a produs și, dintr-o dată, viața lui Nițulescu pare desprinsă dintr-un film despre realități paralele și, de ce nu, perpendiculare.

Ne amintim, probabil, că pe vremea când era prefect de Teleorman, consilierul său de imagine i-a dat ideea deschiderii unui cont pe Facebook, pentru a afla, în mod direct, cât de iubit e în Teleorman și, de ce nu, în afara județului. Copleșit de atâta iubire, exprimată prin imprecații și insulte, Nițulescu a decis să renunțe la promovarea online și să-și vadă liniștit de afacerile lui. În plus, la vremea respectivă avea tendința să lovească jurnaliști, cu vorba sau cu mâna, așa că închiderea contului a fost interpretată drept o măsură de protecție în fața celor mulți și proști, care-i doresc răul.
Acum, însă, după ce DNA-ul i-a dat planurile politice peste cap și a decis să ia o pauză, Nițulescu și-a deschis un nou cont de Facebook. Un cont personal, care ne arată un altfel de Nițulescu: uman și afectuos. Desigur, cei care nu-l cunosc ar putea fi induși în eroare de imaginea bunicului zâmbitor și afectuos. De fapt, și cei care îl cunosc ar putea fi consternați de ipostaza nouă la care Nițulescu vrea să se adapteze, pentru că imaginea din mediul virtual e greu de pus în același puzzle cu restul personalității nițulesciene.
Dar poate că personajul politic joacă acum într-un alt film… Ne întrebăm, desigur, cam cât timp va mai dura până când Nițulescu se va prinde că retragerea lui din politică nu poate fi temporară, astfel că va reveni la vechile obiceiuri publice agresive. Dar probabil că de la o vârstă, lucrurile încep să se vadă puțin mai neclar. Așa ne și explicăm faptul că politicianul a pus frâiele partidului în mâinile lui Bitanu’ de la Suhaia, nu într-ale lui Titirișcă de la Alexandria. Timpul le va clarifica pe toate și va demonstra care au fost deciziile bune și care cele neinspirate ale jupânului democrat-liberal. Până atunci, Nițulescu rămâne virtual și joacă într-un film cu zâmbete și afecțiune. Un film în care i-am recomanda prietenește să și rămână. De la o vârstă încolo, chiar și politica își pierde farmecul…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*