liberinteleorman.ro

Nițulescu caută zahăr în ceaiul Mișcării Populare

16 octombrie 2015

Carmen Dumitrescu

Deși părea că a renunțat la ambițiile politice, Nițulescu nu se poate opri. Și cum porțile noului PNL îi sunt acum închise, Cristi Barbu refuzând categoric orice colaborare cu fostul lider al PDL, Nițulescu s-a dus în singurul partid prin care nu mai trecuse: PMP. Apropierea de Adrian Florescu pare de-a dreptul stranie, dacă ne Nitulescu6gândim că nici unul, și nici celălalt nu se puteau înghiți chiar și cu toată apa mării și că atacurile lui Nițulescu la adresa lui Florescu au fost, de foarte multe ori, și personale. Iar, în general, aceste atacuri nu se iartă. Dar, din motive pe care nu le putem înțelege, Florescu și-a călcat pe inimă și a acceptat ideea unei colaborări cu Nițulescu, mai ales că acesta ar fi promis că vine cu niște primari la pachet. Demersul de cucerire a primarilor s-a făcut în cursul zilelor trecute, la Roșiori, când Nițulescu i-a invitat pe vreo opt primari ai noului PNL la o pastramă. Acolo acesta le-a vorbit despre planurile lui și i-a sfătuit să-și trădeze partidul de origine, de dragul unor câștiguri imaginare. La presiunile nițulesciene ar fi cedat, se pare, primarul de la Didești și cel de la Troianul, dar nu există până în acest moment date oficiale care să confirme acest lucru.

Cu adevărat șocantă este atitudinea lui Adrian Florescu, care ne-a mărturisit că venirea lui Nițulescu în PMP nu ar fi o tragedie pentru nimeni, ba dimpotrivă: “Da, am avut niște discuții cu Nițulescu. Discuții, nu negocieri! Ar fi foarte bine să vină cu primari la pachet. E adevărat că au existat neînțelegeri între noi doi în trecut, dar dacă  în partid nu doresc să intre cei care n-au mai făcut politică până acum, suntem nevoiți să profităm de resursele care apar…”

La Nițulescu nu ne mai miră nimic. Doar că toate gesturile lui din ultima vreme seamănă a disperare. Și a sete de putere. Pentru că la întâlnirea de la Roșiori acesta și-ar fi declarat dorința să redevină prefect de Teleorman. Ne pare rău pentru el și pentru multitudinea frustrărilor pe care le are, dar ambiția asta de a-și recâștiga stima de sine, revenind la Prefectură, e deșertăciune. Nițulescu va mai fi prefect numai atunci când porcii vor învăța să zboare, nu doar să grohăie. Desigur, ar trebui să se găsească vreun binevoitor care să-i explice maleficului Nițulescu că nu mai e zahăr în ceai.  Și cu atât mai puțin în ceaiul Mișcării Populare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sunt ales, dar ma (t)ratez! – Iulian Şuică și tentația confortului

Următorul articol

The Alexanders concertează la Berăria lui Nae, de Halloween

Cele mai recente articole de Actualitatea politică