liberinteleorman.ro

”Niște neamuri”, o carte unică, semnată Paul Șchiopu

7 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

paul schiopu2”Niște neamuri”. Așa se intitulează noua scriere a publicistului Paul Șchiopu, un renumit autor de cărți de pe plaiuri teleormănene care are în palmares peste 15 volume. Cartea recentă semnată de Paul Șchiopu este o colecţie de portrete, amintiri şi evocări ale vremurilor trecute. În culegerea în care a adunat peste 1000 de nume, scriitorul a reconstituit arborii genealogici ai familiei sale, dar şi pe cei ai altor familii înrudite.

După monografia comunei Ulmeni, locul nașterii, Paul Șchiopu a dorit să pună umărul la păstrarea istoriei neamului și, într-o manieră simplă, autorul a realizat o portretistică argumentată, aducând date și poze despre fiecare membru prezentat.

Volumul “Nişte neamuri”, unic în felul său, a implicat o cercetare amănunțită, iar autorul îi îndeamnă pe urmași să aducă la zi lucrarea, într-un gest de cinstire a memoriei celor care au alcătuit, prin combinații firești, neamul Șchiopu. ”Inițial, am dorit ca această lucrare să fie o poveste a familiei Șchiopu din Ulmeni – Teleorman, dar cum neamul meu s-a amestecat, natural, cu altele, am decis să redau, sub forma arborilor genealogici și povestea acestora. Toate la un loc devenind… ”Niște neamuri”. În mod cert, dacă nu izbuteam aceste tablouri, peste mulți, de altfel oameni de ispravă, s-ar fi așternut uitarea, iar nepoții și strănepoții, împreună cu urmașii lor, nu vor mai fi știind niciodată cine le-au fost înaintașii și din cine sunt coborâtori”, a scris Paul Șchiopu în introducerea cărții apărută la editura Velox din Alexandria, ce va fi lansată în curând în satul natal.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dan Profir este vicepreşedintele Tineretului Liberal Reformator

Următorul articol

Sunt ales, dar ma (t)ratez! Maria s-a trezit Moţ în Consiliul Judeţean

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,