La momentul apariției pe piața opțiunilor politice, USR a constituit un partid-speranță pentru mulți. Apoi, după fabuloasa reușită de la alegerile parlamentare, oamenii partidului nou înființat au transmis în exterior o imagine din ce în ce mai neplăcută. Practica spălatului rufelor în public, deși indică un grad mare de libertate în interiorul unui partid, n-a fost cea mai bună dintre strategii, pentru că toată lumea percepe acum USR-ul ca pe o formațiune politică angajată într-o luptă internă și mai puțin determinată de a-și duce la bun sfârșit ambițiile inițiale: lupta anti-corupție și transparența instituțională.
În Teleorman, USR e încă foarte slab. Nicușor Lină, deși atașat de principiile care l-au mânat în luptă, n-a reușit încă să coaguleze în jurul său o echipă numeroasă, care să îi confere legitimitatea de a se lupta la baionetă cu PSD-ul. De altfel, tot acesta este și motivul pentru care președintele Filialei Teleorman a USR a decis să nu aibă candidați la alegerile parțiale de luna aceasta. Desigur, speranța n-a murit, dar ea trebuie să fie alimentată. Iar procesul de cooptare a resursei umane necesare în USR va putea începe abia în clipa în care vor înceta luptele interne, explicabile totuși, căci orice organizație încă nestructurată va trece prin crize până la determinarea unei ierarhii.
În privința viitorului USR, Nicușor Lină este mai curând adeptul unei atitudini raționale și cooperante, considerând că răfuielile publice nu fac bine imaginii formațiunii politice: „În USR există acum o aripă liberală și una conservatoare. Eu am prevăzut o posibilă scindare la momentul referendumului intern cu privire la CPF. Partidul n-ar fi trebuit să se poziționeze la momentul acela. Nu era momentul, pentru că a fost evident că e un foc de paie, făcut de PSD. Atunci a început totul, s-a format aripa liberală și au început discuțiile acelea interminabile și, zic eu, lipsite de sens. Unii dintre noi am dorit să rezolvăm chestiunea mai încolo, după ce le vom demonstra ceva alegătorilor noștri. Mai ales că la noi în partid a fost o diversitate de oameni, la momentul la care s-a propus poziționarea, mulți nici nu apucaseră să se cunoască între ei. În legătură cu ce i se întâmplă acum lui Nicușor Dan, eu zic că el e fondatorul partidului și încă e un nume în București. El n-a încercat să fie o voce dură în partid, că dacă ar fi fost, probabil că rămânea în continuare liderul partidului. Tocmai de aceea, Filiala Teleorman a decis să nu participe la Congresul Extraordinar, pentru că nu s-a respectat statutul partidului în privința delegaților de la București. La București s-a votat altfel decât s-au votat delegații în țară. Și asta nu e nici statutar și nici bine pentru partid. La alegerile locale parțiale de luna asta nu am participat pentru că nu am avut oameni. Ar fi cel mai bine să se facă o scindare amiabilă la momentul acesta sau o împăcare. Acestea sunt variantele cele mai bune, din punctul meu de vedere. Sunt conștient că oricum s-a pierdut mult. Mulți și-au pierdut încrederea în USR. Recâștigarea acestei încrederi este posibilă, însă doar dacă se merge pe varianta rezolvării cu diplomație a tensiunilor… „