Nicușor Lină face un experiment cultural în Alexandria: seri cu bere și muzică live

în Cultură

Carmen Dumitrescu

Berăria lui Nae și-a schimbat sediul, dar și obiceiul. Căci dacă în vechea berărie nu se desfășurau decât rareori lucruri ieșite din comun, iată că în noul spațiu, situat pe strada Gheorghe Doja, nr.48, strategia de marketing a lui Nicușor Lină a suferit niște transformări. Bune, spunem noi, căci de la deschidere și până acum, acolo au avut loc numeroase seri de muzică live, susținute de Cătălin Filip și de Nicușor Lină, care a înțeles că politica poate fi un mod captivant de petrecere a timpului liber, dar că e mai înțelept să mergi pe calea harurilor care ți-au fost dăruite de divinitate. Și, cum Nicușor Lină chiar știe să cânte, noul spațiu al afacerii sale a devenit unul al muzicii live și al întâlnirilor cu prietenii la o bere. Cătălin Filip, cunoscutul instrumentist și interpret alexăndrean, este alături de prietenul lui în cadrul acestui experiment cultural inedit pentru Alexandria, căci aici nu sunt localuri unde să poți asculta muzică live în fiecare seară a săptămânii. Până acum, serile cu bere și muzică au atras destui fani ai cântecelor interpretate de Cătălin Filip și Nicușor Lină, iar lucrurile par să evolueze într-un sens cât se poate de bun, căci Alexandria dă semne reale de interes pentru petrecerea cu folos a timpului liber.

Și dacă până acum, petrecerile cu manele erau cele care adunau cel mai mare număr de oameni, sperăm ca acest experiment al lui Nae și Cătălin să schimbe balanța interesului cultural într-un județ care a lăsat valorile să plece, constatând cu tristețe că nu mai are de cine să se bucure. Noua berărie va suplini, credem noi, această nevoie a oamenilor de aici pentru concerte și va reuși să adune din ce în ce mai mulți oameni de bine, pentru a susține evenimente tot mai semnificative, chiar și cu interpreți cunoscuți din țară pe filiera muzicii folk și rock.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*