Nicușor Grigore, șeful de sindicat de la Koyo, a câștigat drepturile pentru jumătate din salariații fabricii

în Actualitatea politică/Dezvăluiri/Justitie/Politica altfel

Nicușor Grigore este unul dintre consilierii locali ai Alexandriei cu prea puțină inițiativă în forul local. Din fericire, el își face treaba la locul de muncă, la Rulmentul, mai exact. Grigore este lider de sindicat și s-a zbătut pentru membrii pe care îi reprezintă, obținând, astăzi, la Tribunalul Teleorman, cel mai mare câștig al angajaților de la Koyo, de până acum. Peste 500 de persoane din cei 1000 de angajați, membrii în Alianţa Sindicatelor din Koyo România SA Alexandria, au obținut drepturi pentru asigurările sociale și pensii. Procesul a avut ca obiect ”obligația de a face”, referindu-se la drepturi salariale pentru grupa I și grupa II de muncă.

Minuta instanței: Admite acţiunea formulată de reclamanta Alianţa Sindicatelor din Koyo România SA Alexandria în numele şi pentru membrii săi de sindicat nominalizaţi în tabelul anexă al acţiunii ,în contradictoriu cu pârâta SC Koyo România SA şi pe cale de consecinţă obligă pârâta să completeze listele solicitate de Casa Judeţeană de Pensii Teleorman, prevăzute de art 6 din Ordinul 50/1990 şi conform raportului de expertiză tehnică judiciară-expert Zlăteanu Vasile, cu perioadele desfăşurate de membrii de sindicat nominalizaţi în grupă superioară de muncă, aşa cum sunt stabilite pentru fiecare membru de sindicat în anexa 1 la raportul de expertiză. Se ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Teleorman. Pronunţată astăzi, 25 06 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin grefa instanţei. Document: Hotarâre  275/2019  25.06.2019

Pentru cei care nu știu, Koyo este fosta fabrică de la Alexandria, prin care Teleormanul a fost mai mereu unul dintre principalii producători de rulmenţi din ţară, o societate cu activități axate pe patru domenii majore: rulmenți, sisteme de direcție, transmisie și mașini-unelte. Fabrica de rulmenţi care număra în anii comunismului peste 3000 de angajaţi a ajuns să aibă, în prezent, în jur de1000 de salariaţi, fiind cumpărată de japonezii de la SC Koyo, după 1989.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*