Nicușor Dan a declarat, la Alexandria, că ”USR este victima propriului succes”

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Liderul legitim al Uniunii Salvați România și, totodată deputat în Parlamentul României – Nicușor Dan a venit, miercuri, la Alexandria pentru a purta discuții pe temele actuale care provoacă dezbateri serioase în interiorul partidului.

Înainte de a afla care este opinia organizației din capitala Teleormanului, condusă de Nicușor Lina, deputatul de la București a afirmat că USR este „victima propriul succes” şi că referendumul intern pe tema poziţionării partidului asupra iniţiativei de modificare a articolului 48 din Constituţie privind redefinirea familiei va clarifica situaţia.

„Subiectul este important la nivel individual. USR este victima propriului succes, în sensul că toată lumea vrea ca USR-ul să fie partidul pe care şi-l proiectează. Atunci, există în societate o mişcare foarte vocală, care are ca scop apărarea drepturilor minorităţilor. Oamenii ăştia ne-au votat pe noi. Există presiunea contrară din partea conservatorilor şi, din idealism, această tensiune nu a fost amânată cum ar fi fost normal”, a spus Nicuşor Dan. În acest sens, USR va organiza, în perioada 7 – 13 august, primul referendum intern pe tema poziţionării partidului asupra iniţiativei de modificare a articolului 48 din Constituţie privind redefinirea familiei.

În cadrul conferinței de la Alexandria, Nicușor Dan a recunoscut că discuțiile interminabile pe această temă nu aduc neapărat lucruri bune pentru partid, pentru că lumea care nu este interesată de subiect va cosidera că USR se cramponează în teme nu atât de importante precum ar fi, de exemplu, mersul țării și poziționarea partidului în raport cu puterea. Acesta nu are date concrete în acest sens, dar consideră că uniunea sa a mai scăzut în sondaje de la ultimele alegeri până în prezent. Convingerea fermă a lui Dan în privința subiectului întâi al ordinii de zi interne este că USR trebuie să se adreseze ambelor categorii.

Cât privește punctul de vedere al USR Teleorman, aici dezbaterile nu sunt foarte puternice pe tema redefinirii căsătoriei, considerând, în majoritate, că aceste fenomene nu se așează prin impunere politică. Conștient că orice vot poate să discrimineze pe cineva, chiar și votul în urma unei consultări publice, Nicușor Lina crede că tensiunile între progresişti şi conservatori nu trebuie intensificate, mai ales că ele distrag atenția de la subiectele reale ale societăţii, mai ales într-o zonă precum cea a Teleormanului, unde USR ar putea avea mult de combătut.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*